Βαρεθήκαμε τις διαπιστώσεις !

Eva Joly: Το Ελληνικό Δημόσιο χάνει δισ. από τις πολυεθνικές που φοροδιαφεύγουν! 

 Τα ονόματα των πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα χωρίς να πληρώνουν τους απαιτούμενους φόρους κάνοντας χρήση των ευνοϊκών φορολογικών καθεστώτων στο εσωτερικό της Ευρωζώνης ανάφερε η Eva Joly, ευρωβουλευτίνα των Γάλλων Πρασίνων και γνωστή δικαστικός με δράση εναντίον της διαφθοράς, η οποία είχε επαφές με την Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους.

Η Eva Joly υπογράμμισε την ανάγκη αποκατάστασης του αισθήματος δικαίου των Ελλήνων πολιτών με την φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων και όσων ξέπλυναν μαύρο χρήμα. Μάλιστα σχολίασε ότι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όπως ο Λουξεμβούργιος Ζ.-Κλ. Γιούνκερ κι ο Ολλανδός Γ. Ντάισελμπλουμ, ζητούν θυσίες από τον ελληνικό λαό την ώρα που οι χώρες τους έχουν ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς.

Η Eva Joly τόνισε ότι το Ελληνικό Δημόσιο στερήθηκε δισ. ευρώ σε φόρους λόγω των συμφωνιών που έκαναν αυτές οι εταιρείες με το Λουξεμβούργο. Οι συγκεκριμένες εταιρείες είναι η Eurobank, η Coca-Cola Hellenic Bottling, η Wind Hellas, η Vim Power Parts, η Venus, η Mark Arthour Glen, η Varnish Investmentsκι και η Ακαδημία Πλάτωνος Mall.

Παράλληλα, η ευρωβουλευτής των Γάλλων Πρασίνων αναφέρθηκε στις γερμανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται εδώ, αλλά έχουν την έδρα τους στην Ολλανδία, όπου επίσης υπάρχει ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς, όπως η Bayer, η BMW και η Robert Bosch, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι ούτε η Eldorado Gold, που καταστρέφει το περιβάλλον στη Χαλκιδική, πληρώνει φόρους.
 [--->]