Η "σοβαρή εταιρεία" Ελληνικός Χρυσός προσπαθούσε να εξαπατήσει το Δημόσιο


"Η "σοβαρή εταιρεία" Ελληνικός Χρυσός η οποία κατά δήλωσή της υλοποιεί την "μεγάλη επένδυση" της στην Ελλάδα έστειλε στο  ΥΠΑΠΕΝ μετά από τρία χρόνια δύο μελέτες, η μία μάλιστα για την καρδιά του επενδυτικού της σχεδίου την  Μεταλλουργία Χρυσού Χαλκού με τις εξής "αμελητέες" παραλείψεις": τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής  Κ. Ιγγλέζη στο alterthess με αφορμή τις επιστολές του ΥΠΑΠΕΝ προς την Ελληνικός Χρυσός στις οποίες αναφέρονται ότι εντοπίστηκαν σωρεία προβλημάτων στις τεχνικές μελέτες μονάδων στο Μαντέμ Λάκκο.


  "Ξέχασε να εκτελέσει το πρόγραμμα δοκιμών σε ημιβιομηχανική κλίμακα. 

Προσπαθεί να εξαπατήσει το Δημόσιο και να του υφαρπάξει έσοδα με μη εφαρμόσιμη μέθοδο Μεταλλουργίας." σημειώνει ακόμη και διερωτάται :"Σε τρία χρόνια δεν κατάφερε να μεταφράσει στα ελληνικά βασικά σημεία των μελετών της και επίσης ποια σοβαρή εταιρεία θα κατέθετε μελέτες χωρίς την υπογραφή διπλωματούχων μηχανικών;".

"Το έγκλημα ήταν καλά σχεδιασμένο από την εταιρεία  και οι μελέτες θα πέρναγαν από το ΥΠΕΚΑ χωρίς καμία παρατήρηση και η εταιρεία θα συνέχιζε το καταστροφικό της έργο. 

Η μεγάλη ατυχία για την εταιρεία και τύχη για την Χαλκιδική ήταν ότι η εκπνοή της τριετούς προθεσμίας συνέπεσε με την αλλαγή της κυβέρνησης. 

Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει όλα τα νόμιμα μέσα για την διασφάλιση της υγείας των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος" καταλήγει στην δήλωσή της. 

[--->]