Υπηρέτες των αφεντικών

 Αναβολή της δίκης των οπαδών της ΑΕΚ και κατάπτωση κατηγοριών

Στις 17 Ιουνίου 2015 θα διεξαχθεί η δίκη των δέκα οπαδών της ΑΕΚ που είχαν συλληφθεί στις 6 του μήνα, έπειτα από μήνυση του δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας Άρη Βασιλόπουλου, σύμφωνα με την απόφαση του Β’ Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Η αναβολή ζητήθηκε από την πλευρά των παθόντων, λόγω κωλύματος του νομικού τους εκπροσώπου, Νίκου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος είχε άλλη υπόθεση στο Μονομελές.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συλληφθέντες δεν αντιμετωπίζουν πλέον ποινικές διώξεις για εξύβριση και απειλή, καθώς το δικαστήριο τις έκρινε απαράδεκτες για τυπικούς λόγους. Συγκεκριμένα, από την πλευρά των παθόντων δεν είχαν κατατεθεί τα απαιτούμενα παράβολα.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν πλέον τα δέκα άτομα είναι: φθορά ξένης περιουσίας, διατάξεις του «κουκουλονόμου» και επίθεση στον δημοσιογράφο Μανώλη Καμπούρη.

Στο χώρο των δικαστηρίων βρέθηκαν δεκάδες οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι δημιούργησαν κλίμα έντασης, ενώ αποδοκίμασαν τη βουλευτή Νάντια Βαλαβάνη, η οποία εκπροσώπησε τον ΣΥΡΙΖΑ.



Κίτρινη εξέδρα στην Ευελπίδων
Νωρίτερα, η Original 21 είχε ζητήσει να μετατραπούν σε γήπεδο τα δικαστήρια της οδού  Ευελπίδων, «σαν... να παίζει η ΑΕΚΑΡΑ στη ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ».

«Την Παρασκευή... θα παιχτεί η συνέχεια της παράστασης “η μετάλλαξη του επαναστάτη (;) της Γένοβας σε καταδότη της Φιλαδέλφειας” [...] δικαιώνοντας την “αριστερή” ιδεολογία και κουλτούρα του (να τον χαίρονται αυτοί που τον στηρίζουν και τον καλύπτουν)», αναφέρει. «Δίνουμε όπως ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΙΡΗΝΙΚΟ “παρών” έξω από τα δικαστήρια για να είμαστε δίπλα στα αδέλφια μας που δικάζονται άδικα μετά την ανυπόστατη μήνυση – κατάδοση του δημάρχου», προσθέτει.

Οταν είχε ξανακαλέσει σε «ΕΙΡΗΝΙΚΗ» (και τότε με κεφαλαία) συγκέντρωση τον Ιούνιο, ακολούθησαν τραυματισμοί πολιτών και ο βανδαλισμός του κοινωνικού χώρου «Στρούγκα», υπό τα διακριτικά βλέμματα της ΕΛ.ΑΣ.

Η διακριτικότητα φαίνεται ότι χαρακτηρίζει και τον τρόπο που χειρίστηκε η αστυνομία τους συλληφθέντες οπαδούς που δικάζονται σήμερα, σε πλήρη αντίθεση με τη γνωστή της στάση απέναντι σε διαδηλωτές, αντιεξουσιαστές και μετανάστες. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», οι καταθέσεις των αστυνομικών μαρτύρων βρίσκονται σε διαφορετικό μήκος κύματος από τις καταθέσεις πολιτών και δημοτικών αρχόντων.
Ο βετεράνος αμυντικός της ΑΕΚ Γιώργος Τανίδης φωνάζει συνθήματα υπέρ του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Ρόδο, παρά τη δημόσια έκκληση Μελισανίδη να μη στοχοποιείται ο ΣΥΡΙΖΑ  
Ο βετεράνος αμυντικός της ΑΕΚ Γιώργος Τανίδης φωνάζει συνθήματα υπέρ του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Ρόδο, παρά τη δημόσια έκκληση Μελισανίδη να μη στοχοποιείται ο ΣΥΡΙΖΑ 
Λακωνικοί αστυνομικοί
Οι τελευταίοι καταγράφουν ακραίες απειλές («Παγωμένο θα σε φιλήσει η μάνα σου», «Σήμερα φεύγεις όρθιος, αύριο θα σε ξαπλώσουμε» προς τον δήμαρχο), τραυματισμό δημοσιογράφου, απόπειρα λιντσαρίσματος, ζημιές στο δημόσιο αυτοκίνητο του δημάρχου, χτυπήματα σε πολίτες, ακόμα και χτύπημα προς τον επικεφαλής αστυνομικό διευθυντή.

Πιο λακωνικοί, οι αστυνομικοί αναφέρονται σε διαπληκτισμούς και συνθήματα, όχι όμως σε σωματική βία, ενώ δεν καταγράφουν το χτύπημα προς τον αστυνομικό διευθυντή, το οποίο αναφέρεται σε τουλάχιστον πέντε καταθέσεις μαρτύρων.
Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία του πρώην δημάρχου Φιλαδέλφειας Αλέκου Λάλου προς την «Εφ.Συν.»: «Ο ίδιος ο αστυνομικός διοικητής μού ζήτησε να μην αναφέρω στην κατάθεσή μου το χτύπημα που δέχτηκε από τους τραμπούκους. Δεν το δέχτηκα».

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, εξύβριση, απειλή και διακεκριμένες φθορές. Τρεις αναγνωρίζονται από μάρτυρες να συμμετέχουν στα βίαια επεισόδια κατά τα οποία διακόπηκε το δημοτικό συμβούλιο της 22ας Δεκεμβρίου και τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι (δύο αναγνωρίζονται να κλοτσούν στο κεφάλι και το σώμα τον πρόεδρο του συμβουλίου, αν και πάλι η κατάθεση αστυνομικού περιορίζεται σε φραστικά επεισόδια και διαπληκτισμούς). Αλλοι αναγνωρίζονται να συμμετέχουν σε άλλες τραμπούκικες επιθέσεις στη Φιλαδέλφεια.

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες και έχουν υποβάλει έγκληση για «ψευδή καταμήνυση».
Ακόμα και μετά τη δημόσια έκκληση του Δ. Μελισσανίδη να μη στοχοποιείται ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να μην αποξενώνονται μέσα στο κόμμα «άνθρωποι με σημαντικές θέσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που μας έχουν βοηθήσει», η κόντρα με την αξιωματική αντιπολίτευση καλά κρατεί.

Χθες, οπαδοί της ΑΕΚ βανδάλισαν γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στον Άλιμο και την Καλαμαριά, γράφοντας συνθήματα, ενώ σε ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Ρόδο, ο παλαίμαχος αμυντικός Γ. Τανίδης άρχισε να φωνάζει συνθήματα υπέρ του γηπέδου, με αποτέλεσμα να παρέμβει άμεσα η φρουρά του προέδρου και να τον απομακρύνει.

Ανακοίνωση για το κλίμα τρομοκρατίας στη Νέα Φιλαδέλφεια έβγαλε και το Συντονιστικό Κατοίκων:
«Όσα κεφάλια κι αν ανοίξουν, με όσο αίμα κι αν μας απειλούν, ο αγώνας για την υπεράσπιση του ενιαίου δασικού κι αναδασωτέου χαρακτήρα του Άλσους, αλλά και την προάσπιση της ελευθερίας της έκφρασης και του συνέρχεσθαι θα συνεχιστούν με ακόμα μεγαλύτερο σθένος και αποφασιστικότητα από τους κατοίκους που επαγρυπνούν και υπερασπίζονται το Άλσος και την πόλη», αναφέρει.

 http://www.efsyn.gr/arthro/kitrini-exedra-stin-eyelpidon