Γκάνγκστερ εξωτερικού και γκάνγκστερ εσωτερικού



Η εκπρόσωπος της Ε.Ε. Ανίκα Μπράιτχαρτ  ξεστομίζει την ενθουσιώδη αξιολόγησή της  «ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να παρουσιάσει ως υποψήφιο τον κ. Σταύρο Δήμα, πρώην Επίτροπο και πεπεισμένο Ευρωπαίο».

Προειδοποίηση να μην εκλεγούν «ακραίες δυνάμεις» απηύθυνε στην Ελλάδα, όπως μεταδίδει ο EuObserver, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας παράλληλα πως θα προτιμούσε να δει οικεία πρόσωπα στην εξουσία.

Άδωνις Γεωργιάδης: Αποφάσισα λοιπόν να μην λέω ψέματα στον κόσμο. Ναι, αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα χρεοκοπήσουμε. Δεν έχω καμία αμφιβολία.
 
Ο υπουργός ανάπτυξης Κ. Σκρέκας μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό: Το μόνο που απειλεί αυτή τη νέα πορεία της χώρας, είναι ο εκβιασμός του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την εκλογή Προέδρου που προκαλεί τρόμο στις αγορές, στους επενδυτές και στους πολίτες.
 
 Ο  Σαμαράς στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ :
«Οι πάντες γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γραμμή ρήξης με την Ευρώπη που θα οδηγήσει σε κρίση την Ελλάδα που μπορεί να μεταδοθεί και στην Ευρώπη», επισήμανε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε: Ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναφέρνει στο στόμα των ξένων την λέξη Grexit…Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν φόβο παντού και την απορία για το αν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Η στροφή στον ρεαλισμό που κάποιοι είπαν ήταν ένα ακόμη ψέμα. Οι αγορές αντιδρούν γιατί η πιθανότητα να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ εκλαμβάνεται ως βεβαιότητα καταστροφής της χώρας… αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος όλα θα είναι στον αέρα, θα επικρατήσει ο λαϊκισμός. Ζητούσαν εδώ και μήνες εκλογές και μόλις προέκυψε το ενδεχόμενο επικράτησε γενικευμένη ταραχή και φόβος. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πανικό, επιδιώκει εκλογές που δεν τις θέλει η χώρα και επιδιώκει εξουσία που δεν ξέρει πώς να την διαχειριστεί…».

Και έκλεισε με το απολαυστικότατο : «Έναν εχθρό έχει ο ΣΥΡΙΖΑ: την σύγχρονη δημοκρατική και απαλλαγμένη από τις παλιές αμαρτίαις Ελλάδα.»
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Ξέχασε το πιο βασικό:με τον Σύριζα δεν θάχουμε ούτε χαρτί υγείας