Ενισχύονιαι τα άλλοθι του αναρχικού Τάσου Θεοφίλου




ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ το άλλοθι του αναρχικού Τάσου Θεοφίλου κατά τη χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης του στην κατάμεστη από αλληλέγγυους αίθουσα του Γ' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Κατέθεσαν πάνω από 10 μάρτυρες υπεράσπι­σης: ένας συγγραφέας-εκδότης που συναντήθηκε με τον κατηγορούμενο στα Εξάρχεια μία μέρα πριν από τη ληστεία, 
μια φοιτήτρια ψυχολογίας μαζί με την οποία έκαναν εθελοντικά μαθήματα στο στέκι μεταναστών, 
ένας οικοδόμος που δούλευε μαζί του την ημέρα της ληστείας στο στέκι στα Εξάρχεια,
μια σκηνοθέτης που γύρισε ταινία μικρού μήκους σε δικό του σενάριο, 
μια φίλη του που τον γνώριζε 10 χρόνια και με την οποία είχαν ραντεβού την ημέρα τns σύλληψης.

0 Θεοφίλου κατηγορείται για συμμετοχή στη λη­στεία της Πάρου αλλά και για την ανθρωποκτονία του οδηγού ταξί  κατά την έξοδο των δραστών από την τράπεζα. Υπενθυμίζεται πως από τους 19 μάρτυρες κατηγορίας που εμφανίστηκαν στο δικαστή­ριο, μεταξύ των οποίων υπάλληλοι της τράπεζας και αυτόπτες μάρτυρες, κανείς δεν αναγνώρισε τον κατηγορούμενο.

Ολοι οι χθεσινοί μάρτυρες έκαναν λόγο για συ­στηματική στοχοποίηση του αναρχικού χώρου και περιέγραψαν τον Θεοφίλου ως αναρχικό, ο oποίος δεν αποδέχεται την άσκηση βίας ως ατομική του δραστηριότητα.

Eνας από τους αστυνομικούς που τον συνόδευε, φεύγοντας από την αίθουσα φωτογράφησε με φλας δημοσιογράφους και ακροατήριο, προκα­λώντας την οργή κάποιων παρευρισκομένων. Η δίκη συνεχίζεται σήμερα στις 9.30 π.μ.

Kώστας Zαφειρόπουλος



Συνιστώσες, μάρτυρες υπερασπίσεως, δεν ανεφέρθησαν

Δεν υπάρχουν σχόλια: