Συγχαρητήρια στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα!



http://www.francescosantoianni.it/wordpress/wp-content/uploads/2013/08/somchem4.jpg 

Πάει καιρός που οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ), ήταν υποχρεωμένοι να απολογούνται στο τότε ισχυρό αντιπολεμικό κίνημα  για τις πολεμοχαρείς τάσεις ενός εκ των ιδρυτών τους,του  Bernard Kouchner, που γι αυτό και διορίστηκε από τον Σαρκοζί Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας. Έτσι, μπήκαν στο αρχείο μια σειρά από ανεξέλεγκτες "φήμες" σχετικά με το λόγο που οι ΓΧΣ επέλεξαν - σε αντίθεση με άλλους – να λειτουργούν σχεδόν "παράνομα" στη Συρία. Περασμένα ξεχασμένα, που δεν επηρεάζουν το κύρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, που θεωρούνται - δικαίως – μία από τις λίγες που μπορεί να καυχηθούν για τον τίτλο της πραγματικής ανθρωπιστικής οργάνωσης.

Να γιατί έπεσα από τα σύννεφα διαβάζοντας την ανακοίνωση των ΓΧΣ,κάτι που συνεχώς διατυμπανίζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (για να μην αναφέρουμε το τρελοκομείο στο Διαδίκτυο) ότι στηρίζουν την υπόθεση μιας επίθεσης  με πυραύλους κατά της Συρίας.

Αλλά προτού σταθώ στην ανακοίνωση, είμαι υποχρεωμένος να επανέλθω στο θέμα του Sarin το οποίο, σε αντίθεση με άλλα αέρια σκοτώνει ερχόμενο σε επαφή με το δέρμα: μία μικροσταγόνα και τέρμα. Αυτό, μεταξύ άλλων, εμποδίζει το προσωπικό διάσωσης που δεν προστατεύεται από φόρμες  
NBCR τρίτου επιπέδου.Αλλά δείτε, αυτό το βίντεο: υποτίθεται ότι δείχνει ένα πατέρα που αγκαλιάζει το νεκρό παιδί του από Sarin. Μετά δείτε όλα τα άλλα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.Αν επρόκειτο για αέριο Sarin, τι ελπίδα ότι θα επιζήσουν θα πρέπει να έχουν οι "σωτήρες"; Προλαβαίνω τις ενστάσεις: "Καλά, δεν είναι Sarin, θα είναι κάποιο άλλο αέριο. "Όχι Τα συμπτώματα που καταγγέλλονται στις ανακοινώσεις της "συριακής αντιπολίτευσης" και οι "ανθρωπιστικές οργανώσεις" οφείλονται αποκλειστικά στα νευροτοξικά αερια, από τα οποία το Sarin (μαζί με το Tabun , το Soman,το VX ....) είναι το πιο γνωστό.

Ας έλθουμε πάλι στην ανακοίνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα της οποίας είχε προηγηθεί, τουλάχιστον στην Ιταλία, μια ουσιαστικά πανομοιότυπη ,από την υπεύθυνη μιας οργάνωσης μικρότερου κύρους από τους ΓΧΣ, η οποία περιέγραφε λεπτομερώς τα συμπτώματα των νευροτοξικών αερίων όπως τα ανέφεραν τηλεφωνικά οι γιατροί της (φυσικά, ανώνυμα και από απροσδιόριστα "νοσοκομεία" στη Συρία) ..

Ακόμη και η ανακοίνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στέκεται σε αυτή την συμπτωματολογία, προσθέτοντας κάποια πράγματα ειλικρινά απίστευτα.

Πρώτα απ 'όλα: "Τρία νοσοκομεία στο κυβερνείο της Δαμασκού που υποστηρίζονται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) ανέφεραν ότι είχαν φτάσει εκεί περίπου 3.600 ασθενείς με νευροτοξικά συμπτώματα σε λιγότερο από τρεις ώρες." Ποιά νοσοκομεία; Μετά από μιασειρα τηλεφωνήματα σε φίλους Σύρους, τηλεφώνησα (και ξανατηλεφώνησα την επόμενη μέρα) στην εκπρόσωπο τύπου του ιταλικού τμήματος των ΓΧΣ για να μάθω. Αλλά η απάντησή της ήταν πάντα η ίδια: "Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δεν μπορούν να κοινοποιήσουν τα ονόματα των νοσοκομείων για λόγους ασφαλείας." 
Τρία νοσοκομεία που βρίσκονται στη Δαμασκό ; ! Θα μπορούσα να το καταλάβω για κάποιο σταθμό των ΓΧΣ σε μια απομακρυσμένη περιοχή που ελέγχουν οι "αντάρτες". Αλλά στη Δαμασκό; Που σήμερα,είναι γεμάτη από επιθεωρητές του ΟΗΕ (που μόλις έφτασαν για να διερευνήσουν παρόμοιες κατηγορίες για "τοξικά" πριν από λίγους μήνες), και δημοσιογράφους που τους ακολουθούν. Ποιοί είναι οι "λόγοι ασφαλείας" που δικαιολογούν την απόκρυψη των ονομάτων των τριών νοσοκομείων που έχουν δεχθεί "3.600 ασθενείς με νευροτοξικά συμπτώματα σε λιγότερο από τρεις ώρες;"

Και επίσης "Εκτός από τα 1.600 φιαλίδια ατροπίνης που έδωσαν τους τελευταίους μήνες, οι ΓΧΣ έστειλαν επιπλέον 7.000 δόσεις στα νοσοκομεία  της περιοχής." 1.600 φιαλίδια για 3.600 ασθενείς αφήνουν έξω 2000, μολυσμένα με Sarin . Αφαιρούμε τους 355 νεκρούς και μας κάνουν 1645. Ζουν ακόμα; Πιστεύουμε πως ναι, από ένα θαύμα που έγινε μετά την αποστολή των "επιπλέον 7.000 δόσεων"; Στη Δαμασκό; Που δεν πιάνουν αεροπλάνα; Συγχαρητήρια, Γιατροί Χωρίς Σύνορα!

 Francesco Santoianni 

Δεν υπάρχουν σχόλια: