ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΈΛΑ

 

ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ , Η ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗ ΞΕΣΗΚΏΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΆΝΕΙ ΛΌΓΟ ΓΙΑ ΝΟΘΕΊΑ. H ΡΩΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΑΜΕΡΙΚΗ,ΧΙΛΗ,ΠΕΡΟΥ,ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ,ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ,ΠΑΝΑΜΑΣ ΚΑΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, ΟΧΙ

Ο νυν πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακηρύχθηκε νικητής των προεδρικών εκλογών της χώρας την Κυριακή, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου της Βενεζουέλας (CNE). Σε δήλωσή του, ο Έλβις Αμορόσο ανέφερε ότι καταμετρήθηκε το 80% των ψηφοδελτίων και ότι ο Μαδούρο, ο υποψήφιος του Gran Polo Patriótico, αναδείχθηκε νικητής στην προεδρική κούρσα μεταξύ 10 υποψηφίων.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, ο Μαδούρο εξασφάλισε το 51,2% των ψήφων, εξασφαλίζοντας την τρίτη του νίκη. Ο υποψήφιος του συνασπισμού της αντιπολίτευσης, Edmundo González Urrutia, ήρθε δεύτερος με 44,2%. Ο Αμορόσο δήλωσε ότι τα λεπτομερή εκλογικά αποτελέσματα θα δημοσιευθούν σε πίνακες στον ιστότοπο του CNE τις επόμενες ώρες.

Η συμμετοχή των ψηφοφόρων ήταν 59%.

«Δεν θα υπάρξει φασισμός στη Βενεζουέλα. Αυτή είναι μια νίκη για την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη ρεπουμπλικανική κληρονομιά. Αυτή είναι μια νίκη για την ισότητα.... Αυτή είναι η νίκη σου, Τσάβες! Δεν παρεμβαίνουμε στις εκλογές οποιασδήποτε χώρας και αυτό ζητώ τώρα ως πρόεδρος της Βενεζουέλας: «Σεβασμός στην κυριαρχία μας, στο σύνταγμά μας και στη θέληση του λαού!»», δήλωσε ο Μαδούρο.

Η αντιπολίτευση μιλάει ανοιχτά για νοθεία, με βάση τα αποτελέσματα των προεκλογικών δημοσκοπήσεων που έφερναν τον Γκονζάλες Ουρούτια να προηγείται με 65% των ψήφων. 

ΠΗΓΗ: Giubbe Rosse στο Telegram

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: