Πράξη απελπισίας

 

Τι είχε στο μυαλό του ο Νετανιάχου ; Μήπως πίστευε ότι μόλις εκραγούν 5.000 βομβητές σε όλη τη Μέση Ανατολή θα επικρατήσει ειρήνη;

 

Οι  έμπειροι ισραηλινοί στρατιωτικοί αναλυτές συμφωνούν όλοι ότι η χθεσινή επίθεση ήταν πρωτότυπη, ίσως καταστροφική για την αντίσταση, ωστόσο είχε μηδενική στρατηγική εμβέλεια.

 

Η επίθεση του Ισραήλ με τους βομβητές ήταν σαφώς μια απελπισμένη πράξη, αλλά η απελπισία του είναι αυτοαποκαλυπτική -είναι αιμοδιψής σε θεσμικό επίπεδο. Κάποιος στο Ισραήλ, σκέφτηκε αυτή την ιδέα, η κοινότητα των υπηρεσιών κατασκοπείας της χώρας τη σχεδίασε, συγκέντρωσε τη μηχανική και την εκτέλεσε. Η ετυμηγορία είναι προφανής. Ο ενθουσιασμός για μαζικές δολοφονίες είναι βαθιά χαραγμένος στην ισραηλινή σκέψη, κουλτούρα και πνεύμα. Φαινομενικά το να αγαπάς τον πλησίον σου δεν είναι η πρωταρχική φιλοδοξία του Ισραήλ.

 

Δεν χρειάζεται να ψάξει πολύ κανείς για να καταλάβει ότι έχουμε να κάνουμε με τους ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι εκείνων που επινόησαν τον Θεό των Σοδόμων και των Γόμορρα. Με τις ενέργειές τους στη Γάζα τους τελευταίους 11 μήνες και στο Λίβανο χθες, το Ισραήλ αποκαλύπτει ότι πλέον, πιστεύει ότι αντικαθιστά τον Θεό της Παλαιάς Διαθήκης με τα όπλα μαζικής καταστροφής.

 

Εδώ, πιστεύω ότι αρχίζει το πρόβλημα και η λύση του προβλήματος αυτού δεν είναι πολιτική, διπλωματική ή έστω πολιτιστική. Είναι στην πραγματικότητα μεταφυσική και πνευματική. Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά σε μια στιγμή της αποκάλυψης του Θεού σε ανθρώπινη μορφή στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού  και το ερώτημα είναι ποιος θα είναι η μορφή του Ιησού Χριστού αυτή τη φορά.

 

Gilad Atzmon thoughts and music στο Telegram

Δεν υπάρχουν σχόλια: