Μαρτυρία

 

Η ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz» για την ελεύθερη πλέον,ισραηλινή κρατούμενη Liat Atseli που είχε απαχθεί από το Kibbutz Nir Oz στις 7 Οκτωβρίου και κρατήθηκε όμηρος για εβδομάδες από δύο νεαρά μέλη της Χαμάς - έναν δάσκαλο και έναν δικηγόρο - χωρίς να γνωρίζει αν ο σύζυγος και τα τρία παιδιά της ήταν ακόμα ζωντανοί. Η εμπειρία που βίωσε δεν μοιάζει με καμία άλλη που έχουμε ακούσει μέχρι τώρα:

 

- Το σπίτι ήταν εντελώς ανοιχτό και μπορούσα να περπατήσω ελεύθερα μέσα. Δεν με φρουρούσαν μέσα στο δωμάτιο. Μου επέτρεψαν να κάνω ντους, να αλλάξω και να πλυθώ. Μιλούσαμε για την οικογένεια, το φαγητό και τα ταξίδια σε ωραίες και ευχάριστες συζητήσεις.

 

Μιλήσαμε για τα παιδιά μας, τους συζύγους μας, τους πατεράδες μας, τα αδέρφια μας, τα πάντα Ένας από αυτούς έχει μια γάτα, οπότε μιλήσαμε για τις γάτες μας, την καθημερινή ζωή και μιλήσαμε πολύ για το φαγητό και τη μαγειρική Έμαθε πώς να μαγειρεύει φαγητά όπως «μακλούμπα, γεμιστά λαχανικά και όλα τα είδη σαλάτας» .

 

- Έμεινα έκπληκτη γιατί δεν με άγγιξαν, μου μιλούσαν στα αγγλικά και μου έλεγαν ξανά και ξανά: «Μην ανησυχείς, δεν θα σε πειράξουμε», και τότε ένιωσα καθησυχασμένη.

 

- Κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας μου στη Λωρίδα της Γάζας παρακολουθούσα καθημερινά το κανάλι Al Jazeera του Κατάρ .

[---->]

Δεν υπάρχουν σχόλια: