Η προπαγάνδα και τα φέικ νιούς σε όλο τους το μεγαλείο.

 Η φωτογραφία δεξιά κυκλοφορεί συνεχώς αυτές τις ημέρες ως απόδειξη εμπρηστικών μηχανισμών που έβαλαν μετανάστες (σιγά μην το λένε έτσι κόσμια) στο δάσος.

Η αληθινή φωτογραφία είναι αυτή αριστερά, δείχνει τι απέμεινε από κυψέλες μελισσών στο δάσος μετά από τη φωτιά.

Παίρνεις την πραγματική φωτογραφία κόβεις την άκρη δεξιά ώστε να μη φαίνεται η κυψελη που δεν κάηκε και δείχνει αμέσως τι ήταν πριν στα καμένα και λες πως βρήκες εμπρηστικό μηχανισμό στο δάσος. Και φτιάχνεις ένα παραμύθι και το πουλάς.

Στο μεταξύ λίγο προσεκτικά να δεις, να δεις την απόσταση των τάχα "μηχανισμών", τα λιωμένα λάστιχα που απέμειναν, η κοινή λογική λέει γιατί κάποιος κι ο πιο εγκληματίας να έστηνε μια τέτοια εντελώς υπερπαραγωγή και μάλιστα ανά λίγα εκατοστά. Αλλά ποια κοινή λογική...

Και όχι, όχι δεν είναι μόνο άνθρωποι αγράμματοι ή αφελείς που το κοινοποιούν και το διαδίδουν. Εχει και δικηγόρους και καθηγητές και δασκάλους, έχει η ακροδεξιά πονηρά φυντάνια ρατσιστικά με πτυχία (να τα βράσω τα πτυχία σας, θα έλεγε η μαμά μου, στάλα μυαλό δεν έχετε).

Ενίοτε έχει και πανεπιστημιακούς που κοινοποιούν τέτοια ψέματα, όσο να πεις έχεις μια απαίτηση παραπάνω να ψάχνουν, η δουλειά τους είναι και η έρευνα, αλλά μπα, παρωπίδων παρόντων κάθε λογική παυσάτω. Μετά άμα τους λες το ψέμα το ρίχνουν στην πλάκα και πάνε παρακάτω, γενικώς.



[----->]


Δεν υπάρχουν σχόλια: