Πράσινη ενέργεια και πράσινα άλογα.

 Πράσινη ενέργεια και πράσινα άλογα. Το ίδιο με τις ανεμογεννήτριες. Κρανίου τόπος.


.Αυτό το μηχάνημα χρειάζεται να μετακινήσει 500 τόνους γης/μεταλλεύματος που θα καταλήξουν σε μία μόνο μπαταρία αυτοκινήτου λιθίου. Καίει 900-1000 γαλόνια (3.785 λίτρα) καυσίμου σε μια βάρδια 12 ωρών.

Το λίθιο εξευγενίζεται από το μετάλλευμα χρησιμοποιώντας θειϊκό οξύ. Το ορυχείο λιθίου στο Thacker Pass εκτιμάται ότι απαιτεί έως και 75 τόνους θειϊκού οξέος την ημέρα! Το οξύ δεν αποδομείται στη φύση.

Μια μπαταρία σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ας πούμε ένα μέσο Tesla, αποτελείται από 12 κιλά λιθίου, 30 κιλά νικέλιο, 20 κιλά μαγγάνιο, 15 kg κοβάλτιο, 100 κιλά χαλκό και 100 kg αλουμίνιο, χάλυβα, πλαστικό κλπ. Κατά μέσο όρο, 750-1.000 τόνοι ορυκτών, πρέπει να εξορυχθούν για να μετατραπούν σε μια μπαταρία που αποθηκεύει απλώς ηλεκτρική ενέργεια η οποία παράγεται από πετρέλαιο, φυσικό αέριο, άνθρακα, πυρηνική ενέργεια ή νερό (και ένα μικροσκοπικό κλάσμα, από άνεμο και ηλιακή ενέργεια).

Αυτή είναι η αλήθεια, για το ψέμα, της «πράσινης» ενέργειας.

Δεν υπάρχει τίποτα πράσινο για την πράσινη νέα συμφωνία. Εσείς, καλύτερα να μάθετε πώς να ψηφίζετε. Διαφορετικά αυτή η ανοησία θα συνεχίσει ναι  αναπαράγεται και να διαφημίζεται μέχρι να γεμίσει όλος ο Τρίτος Κόσμος με άδειες και άχρηστες μπαταρίες γεμάτες βαρέα μέταλλα.

Kostas Pitsaros

[---->]

Δεν υπάρχουν σχόλια: