Δεν είναι επικίνδυνος,ένας απλός φασίστας ήταν

 



Από τον Τύπο της εποχής (6/5/2019) :

 

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο εξέδωσε την απόφαση του για την δολοφονία του 27χρονου εργάτη από το Πακιστάν Σαχζάτ Λουκμάν το 2013, κηρύσσοντας ομόφωνα ενόχους τους δύο δράστες -Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο-  για ανθρωποκτονία από πρόθεση κρίνοντας την πράξη τους, όπως και το πρωτόδικο δικαστήριο, σύμφωνα με το άρθρο του ποινικού κώδικα που αναφέρεται σε εγκλήματα μίσους λόγω διαφορετικότητας του θύματος.

 

 

Ωστόσο η αναγνώριση από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ενός ελαφρυντικού στους χρυσαυγίτες δράστες της δολοφονίας «έσπασε» την πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή 21 ετών και 5 μηνών στους Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο τους οποίους κήρυξεενόχους για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία με άμεσο δόλο, οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή. Με πλειοψηφία 6 προς έναν, το Δευτεροβάθμιο δικαστήριο αναγνώρισε στους δύο κατηγορουμένους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, γεγονός που επέδρασε στην επιμέτρηση της ποινής τους.

 

Η απόφαση των δικαστών προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις σε αρκετούς από τους συγκεντρωμένους. Στο άκουσμα της πολυετούς κάθειρξης πολλοί από τους παριστάμενους πέταξαν μπουκάλια και αποδοκίμασαν έντονα φραστικά τους δικαστές για την απόφαση τους. Με συνθήματα όπως «φασίστες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες» εξέφρασαν έντονα την οργή τους. Η ένταση αποκλιμακώθηκε όταν διμοιρία της Αστυνομίας εισήλθε στην αίθουσα και έβγαλε έξω όσους φώναζαν και αποδοκίμαζαν την Έδρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: