Η κραυγή μας, ο φόβος τους.

 


Εγώ, η Φαίη Τζανετουλάκου, Διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης και μητέρα δύο ανηλίκων παιδιών, αφιερώνω την κλήση μου την Τετάρτη 6/7 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επειδή σταμάτησα μαζί με δύο συμπολίτες μου το φορτίο με εισαγώμενα σκουπίδια στις 22/7/19 της Γαλλοελβετικής εταιρίας ΑΓΕΤ-LafargeHolcim, η οποία καίει τοξικά στους κλιβάνους της 200 μέτρα δίπλα από τα πρώτα σπίτια της πόλης του Βόλου, μια πόλη η οποία σύμφωνα με την πρόσφατη επιδημιολογική έρευνα το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας βρίσκεται 4 φορές πάνω στη θνησιμότητα από νεοπλασματικές, αναπνευστικές και εγκεφαλικές ασθένειες, στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, για να παρουσιάσω το ΠΑΡΑΛΟΓΟ της ιστορίας, όταν ο Θάνατος μηχανεύεται δόλιους τρόπους για να υπερισχύσει, μέσω της φενάκης της ανάπτυξης, της ίδιας της Ζωής. 

Και αυτήν την ειρηνική πράξη θα την κάνω όσες φορές κι αν χρειαστεί αγαπητοί μου «πολιτισμένοι» ΓαλλοΕλβετοί. Και δεν θα φοβηθώ μια εταιρία που διασύρεται στα δικαστήρια στη Γαλλία για ύποπτες συναλλαγές στον πόλεμο της Συρίας.

Επίσης καταδικάζουμε τις πρακτικές Εταιριών που παρουσιάζονται ως poly-eco logical «Χορηγοί» καλλιτεχνικών δρώμενων ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν ως μεταπράτες/εργολάβοι απορριμμάτων για καύση στις τσιμεντοβιομηχανίες. 

Δεν αρκούν τα Ευχολόγια του στυλ είθε να λάμψη η δικαιοσύνη εκείνη τη μέρα.

Ζητάμε να σταματήσει ΤΩΡΑ ο Θάνατος να έρπει δίπλα στις πόρτες μας, αγκαλιά με τα παιδιά μας. Για το κέρδος του απρόσωπου Κτήνους. Αλλιώς η αντίσταση μας θα είναι διαρκής και ακούραστη. Ήδη έχασαν την πρώτη αγωγή που μας είχαν κάνει.

Σας καλώ όλους στο Βόλο στις 6/7.

Η κραυγή μας, ο φόβος τους.

Η κραυγή μας αφιερωμένη και στον Βασίλη, εκεί ψηλά.

#LafargeVsPeople  

[---->]

Δεν υπάρχουν σχόλια: