ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ

 

Η Pfizer ζητά να μπει στο αρχείο η καταγγελία για  παραβίαση των κανονισμών  κατά την πειραματική φάση δοκιμών του εμβολίου κατά του Covid-19, επικαλούμενη τη συμφωνία "πρότυπο" με την αμερικανική κυβέρνηση, με την οποία παρακάμπτονται οι απαιτούμενοι έλεγχοι και διατυπώσεις.

Η Pfizer ζήτησε από ένα αμερικανικό δικαστήριο να μπει στο αρχείο η καταγγελία που έκανε ένας πληροφοριοδότης, πρώην εργαζόμενος στην εταιρεία, ο οποίος κατήγγειλε προβλήματα στους χώρους κλινικών δοκιμών του εμβολίου Covid-19 της Pfizer.

Ο πληροφοριοδότης, Μπρούκ Τζάκσον, σε έρευνα που άνοιξε τον Φεβρουάριο, κατήγγειλε ότι η Pfizer και τα συνδεόμενα μέρη παραβίασαν τους κανονισμούς των κλινικών μελετών και την ομοσπονδιακή νομοθεσία, και το Νόμο περί Ψευδών Ισχυρισμών (False Claims Act}.

Στην αιτιολογία για την απόλυσή του, η Pfizer υποστηρίζει ότι οι κανονισμοί δεν ισχύουν  για τη σύμβαση του εμβολίου της που υπόγραψε με το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, επειδή τη σύμβαση την υπόγραψε με την Αρχή Διευθέτησης Διαφορών (Other Transaction Authority,OTA) του Υπουργείου Αμυνας, η οποία δίνει τη δυνατότητα στα συμβαλλόμενα μέρη να παρακάμπτουν πολλούς κανόνες και νόμους που κανονικά ισχύουν για όλες τις συμβάσεις.

Αυτό σημαίνει ότι ο ισχυρισμός του Τζάκσον σύμφωνα με την οποία η Pfizer θα πρέπει να σέβεται την ομοσπονδιακή νομοθεσία για τις εξαγορές  εταιρειών "είναι απλά λάθος", δηλώνει η Pfizer.

Ο δικηγόρος του Τζάκσον, Warner Mendenhall,  δήλωσε  πρόσφατα ότι "είναι ξεκάθαρο ότι η Pfizer δεν ακολούθησε τους ομοσπονδιακούς νόμους για τις συμβάσεις".

Ο Mendenhall, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει συνέντευξη επί του θέματος, είπε ότι οι δικηγόροι του Τζάκσον εργάζονται για  να βρουν νόμιμους τρόπους αντιμετώπισης της Pfizer.

"Θα μπορούσαμε να χάσουμε, επειδή η σύμβασή  δεν τους υποχρεώνει να προβούν σε κανένα από τους συνήθεις ελέγχους και έλεγχο ποιότητας ,για την προστασία των καταναλωτών, πράγματα για τα οποία αγωνιζόμαστε εδώ και δεκαετίες στη χώρα αυτή", δήλωσε ο Mendenhall.

[------>]

Δεν υπάρχουν σχόλια: