Για τον οικογενειακό γιατρό

 

🔴 Τι εστί οικογενειακός γιατρός στη Γαλλία

📌 Το πρόγραμμα του οικογενειακού γιατρού στη Γαλλία και κυρίως στην επαρχία είναι προβληματικό, θέτοντας σε ορισμένες περιπτώσεις την Υγεία των πολιτών σε κίνδυνο.

📌 Εχεις π.χ. ένα δερματολογικό πρόβλημα ή ένα οφθαλμολογικό που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα;

Θα πρέπει πρώτα να περάσεις από τον οικογενειακό σου γιατρό, να σου δώσει γνωμάτευση για το πρόβλημα σου (έχει - δεν έχει ο προσωπικός σου γιατρός την εξειδίκευση) και στη συνέχεια με παραπεμπτικό, μπορείς να καλέσεις τον εξειδικευμένο γιατρό πχ δερματολόγο ή ορθοπεδικό για να κλείσεις ραντεβού μαζί του.

📌 Ομως, για να βρεις έναν προσωπικό γιατρό που να δέχεται νέους ασθενείς, πρέπει να κάνεις... τάμα. Οι περισσότεροι είναι υπερφορτωμένοι. Για να κλείσεις ραντεβού μαζί τους ιδρώνει ο Μιαούλης και στη συνέχεια για πάρεις ένα ραντεβού σε εξειδικευμένο γιατρό (πχ δερματολόγο ή ορθοπεδικό), μπορεί και να έχεις πεθάνει μέχρι την ημερομηνία που θα σου καθορίσει.  Τρίμηνο ή εξάμηνο και βάλε...

📌 Κι αυτό το κάνουν λέει για την αποσυμφόρηση του δημόσιου συστήματος Υγείας…Επί της ουσίας είναι αποξήλωση απ ότι έχει μείνει όρθιο και ενίσχυση των ιδιωτών γιατρών και των ιδιωτικών νοσοκομείων.

📌 Παράλληλα ένας ασθενής που έχει σοβαρό πρόβλημα μέσα απ αυτή την οδύσσεια χάνει πολύτιμο χρόνο. Εκτός κι αν έχει χρήμα και το κυριότερο γνωριμίες για να την παρακάμψει, επωμιζόμενος την αμοιβή του εξειδικευμένου γιατρού ή για να πάει κατευθείαν σε ιδιωτικό νοσοκομείο . Σε γνωστό που δεν είχε τη δυνατότητα, ο οικογενειακός γιατρός έδωσε σιροπάκι για τον επίμονο βήχα, μέχρι να βρεθεί ραντεβού για πνευμονολόγο. Ο άνθρωπος μας χαιρέτησε. Η νεκροψία έδειξε όγκο στον πνεύμονα…

📌 Επίσης και τα ραντεβού σε δημόσια νοσοκομεία είναι μετά το τρίμηνο ή το εξάμηνο. Κι αν πας στα έκτακτα πληρώνεις για να σου πουν οι μαθητευόμενοι ότι πρέπει να  σε δεί ο προσωπικός σου γιατρός.  Εκτός κι αν κρίνουν πως πρόκειται για πολύ έκτακτο περιστατικό.

📌 Με λίγα λόγια αν δεν έχεις λεφτά πεθαίνεις, αλλά και να έχεις και πάλι πεθαίνεις, γιατί στα ιδιωτικά, στις περισσότερες των περιπτώσεων, μόνο το κέρδος μετράει, όχι η ανθρώπινη ζωή 

ΥΓ.

- Η αμοιβή του οικογενειακού γιατρού στη Γαλλία είναι 25 ευρώ. Ο  ασφαλιστικός φορέας καλύπτει το 70%.  Ο ασθενής πληρώνει συμμετοχή 7,5 ευρώ.

- Στη Γαλλία τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη έλλειψη γιατρών. Δήμοι, κοινότητες, ιδιωτικά και όσα δημόσια νοσοκομεία προσπαθούν να μείνουν όρθια, προσφέρουν πολύ καλά πακέτα παροχών για όσους γιατρούς από το εξωτερικό θέλουν να έρθουν να εγκατασταθούν εδώ.  

- Εξαιτίας της παθογένειας του γαλλικού συστήματος Υγείας, που ήταν ένα από τα καλύτερα αλλά τους… τελειώνει, πολλοί Γάλλοι ασθενείς κλείνουν πλέον απευθείας ραντεβού σε γιατρούς των ειδικοτήτων που θέλουν σε άλλες ευρωπαικές χώρες, μεταξύ αυτών σε Ελλάδα και Κύπρο, παρακάμπτοντας τον σκόπελο του οικογενειακού γιατρού. Οι  Έλληνες γιατροί θεωρούνται από τους καλύτερους στην Ευρώπη, αλλά και για τους ευρωπαίους, θεωρούνται πολύ ακριβοί!

[----->]

Δεν υπάρχουν σχόλια: