Μακάρθι θα λέτε και θα κλαίτε

 "Η ηγεσία του διεθνούς φεστιβάλ Febiofest αποφάσισε να αφαιρέσει το αγαλματίδιο «Christian» από τον Kusturica, με το οποίο βραβεύτηκε το 2017 για την προσφορά του στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Ο Εμίρ Κουστουρίτσα τιμωρήθηκε με την αφαίρεση του βραβείου "Christian" επειδή είναι επικεφαλής σκηνοθέτης του θεάτρου του ρωσικού στρατού. Ο ίδιος δηλώνει ότι έχει ξεκινήσει ένα «κυνήγι μαγισσών» στην Ευρώπη. Ως παράδειγμα, ανέφερε το περιστατικό με τον Valery Gergiev, του οποίου αφαιρέθηκε η θέση του αρχιμαέστρου της Ορχήστρας του Μονάχου επειδή αρνήθηκε να μιλήσει ενάντια για την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Ο Κουστουρίτσα τόνισε ότι  « τώρα η ζωή στην Ευρώπη έχει περάσει σε μια δύσκολη φάση ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης»".

Ο Κουστουρίτσα ήταν ανεπιθύμητος στην Ουκρανία από το 2015 όταν πήρε θέση για την βαναυσότητα της ουκρανικής κυβέρνησης απέναντι στους Ρωσόφωνους και είχε συγκρίνει τα γεγονότα με τα όσα είχαν συμβεί στην Γιουγκοσλαβία των αρχών της δεκαετίας του 90 τονίζοντας πως «η Ρωσία οφείλει να προστατεύσει τους πολίτες Ρωσικής εθνικότητας που ζουν στην Ουκρανία και να σώσει την χώρα από την καταστροφή».

Ξέρετε κάτι; Δεν πεθαίνει μόνο η Ελλάδα έχοντας κάνει τον κύκλο της. Πεθαίνει ο Κόσμος αργά και "η αγωνία  κρατάει πολύ και κάνει πολύ θόρυβο."(Κ. Γκαράνη)

----------------------------------------------------------------------

Ο φασισμός επεκτείνεται σε όλη την Ευρώπη! Τι θα ζήσουμε αν προλάβουμε...




Δεν υπάρχουν σχόλια: