Η ομίχλη αρχίζει να καθαρίζει

 


του Gilad Atzmon

Νομίζω ότι η ομίχλη αρχίζει να καθαρίζει και τα στοιχεία που οδήγησαν την Ουκρανία σε καταστροφή να αποκαλύπτονται.

Αυτός ο πόλεμος έχει πολλά μέτωπα, πολλαπλά πεδία μαχών, στο έδαφος, στη θάλασσα και στον αέρα, κυβερνοπόλεμο, μηχανές προπαγάνδας και παραπληροφόρησης. Κι όμως, ο Πούτιν έχει ήδη κερδίσει αποφασιστικά μία μάχη. Κατάφερε να πείσει τους πάντες συμπεριλαμβανομένων των πιο πικρών εχθρών του ότι είναι μιλάει σοβαρά !

Τις μέρες, εβδομάδες, μήνες, χρόνια που οδήγησαν στη ρωσική εισβολή, η Δύση και πρωτίστως η Αμερική και το ΝΑΤΟ ώθησαν τη Ρωσία σε δράση στην Ανατολική Ουκρανία. Το ΝΑΤΟ συνέχισε να επεκτείνεται προς Ανατολάς.

Η Αμερική ανέπτυξε στρατιωτικές δυνάμεις σε χώρες του πρώην ανατολικών μπλοκ. Μόλις εξελέγη, ο πρόεδρος Ζελένσκι εντάχθηκε στο κόμμα καλώντας το ΝΑΤΟ να κάνει ασκήσεις στην Ουκρανία και εκφράζοντας την επιθυμία να ενταχθεί στην ΕΕ.

Ο Πούτιν και η Ρωσία θεώρησαν αυτές τις ενέργειες απειλές για την εθνική της ασφάλεια και απαιτούν την αντιμετώπισή τους.

Σήμερα, μου φαίνεται ότι η Δύση, το Πεντάγωνο, τα είχε σχεδιάσει όλα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Ο Πούτιν, σκέφτηκαν, τελικά θα αντιδράσει στρατιωτικά, θα αναπτύξει τα τεθωρακισμένα του και θα εισβάλει στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς.

Η Ουκρανία θα απαλλαγεί από την πιο προβληματική περιοχή της.

Η Δύση θα καταδικάσει τη Ρωσία και θα επιβάλει κάποιες κυρώσεις. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν.

Η ειρήνη θα επικρατήσει.

Το Ντονμπάς θα γίνει Ρωσικό και η Ουκρανία θα είναι ελεύθερη να ενταχθεί στην ΕΕ. Το σχέδιο ήταν αρκετά καλό. Λειτούργησε θεωρητικά αλλά το πρόβλημα με τις θεωρίες είναι ότι (συχνά) δεν λειτουργούν στην πράξη.

Τις δύο πρώτες μέρες της ρωσικής εισβολής το Κίεβο βρισκόταν σε κατάσταση ευφορίας. Ο πρόεδρος Ζελένσκι, ηθοποιός στο επάγγελμα, κατάφερε να ενθουσιάσει τον λαό του και τον υπόλοιπο κόσμο με το πατριωτικό του μήνυμα.

Η Δύση γελούσε με τη Ρωσία και τον Στρατό της. Κορόιδευε τον αδέξιο αργό στρατό της. Η Δύση έσπευσε επίσης να ανακοινώσει ότι θα απέχει από οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση. Φυσικά, ο Ζελένσκι το έκανε να φαίνεται σαν οι Ρώσοι στρατιώτες που επέζησαν της μάχης να τρέχουν να σωθούν.

Αλλά τότε  η καταστροφική αλήθεια προσγειώθηκε πάνω στον Μπάιντεν και σια - Ο Πούτιν δεν «ακολούθησε» το σχέδιο. Δεν είχε στόχο να καταλάβει ένα περιορισμένο κομμάτι εδάφους στην Ανατολική Ουκρανία. Ο ρωσικός στρατός κινούνταν προς το Κίεβο προς πολλαπλές κατευθύνσεις.

Ο Πούτιν στην πραγματικότητα στοχεύει σε μια αποφασιστική νίκη. Δεν είναι ευχαριστημένος με την τρέχουσα Παγκόσμια Τάξη.

Περιττό να αναφέρω ότι η διάθεση στο Κίεβο έχει αλλάξει δραματικά.

Το ΝΑΤΟ συνειδητοποίησε ότι δεν υπάρχει ούτε μία στρατιωτική δύναμη στη Δύση που να είναι διατεθειμένη να αντιμετωπίσει τη ρωσική πολεμική μηχανή, ούτε τώρα ούτε στο εγγύς μέλλον.

Ούτε οι κυρώσεις στη Ρωσία φαίνεται να έχουν αποτέλεσμα. Μέχρι να γίνει σαφές ότι το Πεντάγωνο, το ΝΑΤΟ και ο Ζελένσκι ήταν εντελώς αποστασιοποιημένοι ως προς στην πρόβλεψη των κινήσεων του εχθρού τους, το Κίεβο ήταν ήδη περικυκλωμένο και οι κάτοικοί του αντιμετωπίζουν ανθρωπιστική κρίση.

Είναι πολύ πιθανό ο Πούτιν να είναι απομονωμένος και ένας ναρκισσιστής με προσόντα όπως αποκάλυψε χθες η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών.

Αλλά εξακολουθεί να είναι, μακράν, ο πιο σοφιστικέ παίκτης επί του εδάφους.

Αυτοί που είναι πραγματικά αποστασιοποιημένοι αρκετά και σπρώχνουν την Ουκρανία σε μια τραγική καταστροφή είναι αναμφίβολα οι Μπάιντεν, ο Τζόνσον, ο Ζελένσκι και η ηγεσία του ΝΑΤΟ.

Η Ουκρανία είναι πλέον μόνη της και αντιμετωπίζει μια καταστροφή. Οι ευρωπαϊκές χώρες υπόσχονται να στείλουν αντιαρματικά και αντιαεροπορικά Αλλά ας το παραδεχτούμε. Υπάρχουν 60 χλμ νηοπομπές ρωσικών τανκς που κατευθύνονται προς το Κίεβο. Τις γερμανικές, ισπανικές και γαλλικές φάλαγγες ακόμα να τις δούμε...

[----->]

Δεν υπάρχουν σχόλια: