Πρόκειται για το τέλος της δημοκρατίας. Αν υπήρξε ποτέ

 


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έγινε «Πούτλερ», κάτι μεταξύ Πούτιν και Χίτλερ. Για τους λιγότερο επιθετικούς, ο Ρώσος πρόεδρος είναι ο Βλαντ ο τρελός. «Δεν υπήρξε ποτέ γενοκτονία κατά των φιλορωσικών πληθυσμών στο Ντονμπάς. Ναζιστικοί σχηματισμοί δεν υπάρχουν και δεν υπήρξαν ποτέ στην Ουκρανία και δεν έγινε σφαγή στην Οδησσό. Ο Πούτιν απειλεί τον κόσμο και πρέπει να σταματήσει».




Τα δυτικά ΜΜΕ αντιμετωπίζουν την ουκρανική κρίση σαν να πουλάνε πλάκες σαπουνιού με τηλεοπτικές διαφημίσεις. Ο δυτικός κόσμος των μέσων ενημέρωσης διεξάγει έναν πόλεμο ενάντια στην αλήθεια. Υπάρχει επίσημο δόγμα και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο είναι αιρετικός και πρέπει να απομονωθεί. Οποιαδήποτε αξιολόγηση, οποιαδήποτε πληροφορία έρχεται σε σύγκρουση με τη γραμμή της Ουάσιγκτον χαρακτηρίζεται fake news.

Ο κόσμος των δυτικών μέσων πληροφόρησης αυτές τις ώρες δείχνει τον χειρότερο εαυτό του. Έχει ήδη συμβεί με τον εμφύλιο στη Συρία, με την εισβολή στη Λιβύη και την ανατροπή του Καντάφι. Αλλά αυτή τη φορά γίνονται ακόμη χειρότερα.

Το δυτικό εργοστάσιο πληροφοριών δεν κρύβει απλώς την αλήθεια και προσανατολίζει την κοινή γνώμη. Τα κυρίαρχα  μμε της Δύσης κατασκευάζουν ένα ακριβές και επιμελημένο αφήγημα. Χρησιμοποιώντας παλιές ταινίες και παλιές φωτογραφίες και προσποιούμενοι ότι είναι αληθινά πλάνα τραβηγμένα από πολεμικά βιντεοπαιχνίδια. Φαίνεται αδύνατο αλλά αυτό ακριβώς συμβαίνει.

Για παράδειγμα το δελτίο ειδήσεων Tg2 της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης Rai, μετέδωσε ένα βίντεο από τα βιντεοπαιχνίδια War Thunder, ως δήθεν επίθεση με πυραύλους του ρωσικού στρατού εναντίον του Κιέβου.

Σε όλο το δυτικό τόξο, τα μέσα ενημέρωσης διέδιδαν ψευδείς ειδήσεις προς υπεράσπιση του αντιρωσικού δόγματος. Κανείς δεν αναρωτιέται για τους λόγους που ώθησαν τη ρωσική προεδρία να ξεκινήσει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Κανείς δεν θέτει ερωτήματα σχετικά με τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς, το οποίο, στις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα, είχε καταλήξει σε συμφωνία με τη Ρωσική Ομοσπονδία, που εγγυόταν ότι δεν θα προχωρούσε ούτε εκατοστό προς τα ρωσικά σύνορα. Κανείς δεν θυμάται την πλατεία Μαϊντάν, την παρέμβαση δυτικών ΜΚΟ και του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την ανατροπή της τότε φιλορωσικής κυβέρνησης του Κιέβου. Για να ολοκληρωθεί η καταθλιπτική εικόνα του τέλους της Αυτοκρατορίας έρχεται η απαγόρευση του RT και του Sputnik. Πρόκειται για το τέλος της δημοκρατίας. Αν υπήρξε ποτέ.

[---->]




Δεν υπάρχουν σχόλια: