Τι θα προτιμούσατε ;

 

Ο Peter Doshi είναι καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο του Maryland και αρχισυντάκτης ενός από τα πιο γνωστά ιατρικά περιοδικά στον κόσμο, του British Medical Journal. Ακολουθεί η μετάφραση των δηλώσεων του που έγιναν κατά τη διάρκεια στρογγυλής τραπέζης στη Γερουσία των ΗΠΑ [από το 2:50 λεπτό στο λογοκριμένο από το youtube βίντεο  ] :

- Είμαι ένας από εκείνους τους ακαδημαϊκούς που υποστηρίζουν ότι αυτά τα προϊόντα mRNA είναι ποιοτικά διαφορετικό από τα παραδοσιακά εμβόλια.

Και έτσι μου φάνηκε συναρπαστικό όταν έμαθα ότι το λεξικό Mirriam-Webster στις αρχές αυτού του χρόνου άλλαξε τον ορισμό του εμβολίου.

[Στην πραγματικότητα] τα σημερινά εμβόλια mRNA δεν θα πληρούσαν τον ορισμό του εμβολίου όπως τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα [πριν από την πανδημία και την ανάπτυξη των σημερινών εμβολίων].

Το τονίζω αυτό για να θέσω ένα ερώτημα: Πώς θα μπορούσε να είχαν γίνει υποχρεωτικά τα εμβόλια για τον COVID-19, αν δεν τα ονομάζαμε εμβόλια ;

Αν όμως αυτοί οι οροί ονομάζονταν «φάρμακα»;

Τα πράγματα σήμερα έχουν ως εξής: έχουμε αυτά τα «φάρμακα» [ενέσιμα] και έχουμε αποδείξεις ότι δεν βοηθούν ούτε στην πρόληψη της μόλυνσης ούτε στη μετάδοση του ιού, αλλά πιστεύεται ότι μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα του COVID-19 σε κάποιο βαθμό.

Εσείς θα παίρνατε μία δόση από αυτό το «φάρμακο» [ενέσιμο] κάθε 6 μήνες για το υπόλοιπο της ζωής σας ;

Ή θα προτιμούσατε να πείτε [...] περιμένετε ένα λεπτό, θα προτιμούσα τα κανονικά φάρμακα, όπως αυτά που παίρνω συνήθως όταν έχω γρίπη.

http://web.archive.org/web/20211110080904/https://www.youtube.com/watch?v=VruS4N0_wxE


Δεν υπάρχουν σχόλια: