Όποιος σιωπά, ας μην ξαναμιλήσει για "ταξικό εργατικό κίνημα".

 

Με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση, το μέτρο της αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών γίνεται ακόμα πιο σκληρό και εκδικητικό, αφού προστίθεται ότι απαγορεύεται κάθε υπηρεσιακή μεταβολή αυτών των υπαλλήλων (μετάθεση, μετάταξη, απόσπαση κλπ), κάθε χορήγηση άδειας να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα και κάθε άδεια γενικώς. Μάλιστα, ανακαλούνται αναδρομικά όλες αυτές οι άδειες που τυχόν είχαν χορηγηθεί. Με τον τρόπο αυτό, τους απαγορεύεται, τελείως παράλογα και εξοντωτικά, να επιβιώσουν δουλεύοντας κάπου αλλού εκτός από τον δήθεν (υποκριτικά) "προστατευόμενο" χώρο της υγείας. Απαιτείται η πάση θυσία υποταγή τους. Υποταγή για την υποταγή.

Κατόπιν αυτού και με δεδομένες τις κολοσσιαίες ελλείψεις των νοσοκομείων, αποτελεί κορυφαίο αίτημα των ημερών η ανακοπή της κυβερνητικής επίθεσης εναντίον τους, η άμεση άρση των αναστολών τους, η επιστροφή τους στο φυσικό τους χώρο της υγείας και η άμεση επιστροφή όλων των μισθών που τους παρακρατούνται εδώ και πέντε μήνες.

Αποτελεί πλέον κορυφαίο καθήκον ολοκλήρου του εργατικού κινήματος η προστασία αυτών των εφτά χιλιάδων εργαζόμενων, που στο πρόσωπό τους χτυπιέται το ίδιο το δικαίωμα στην εργασία. Στο κάτω κάτω, δεν μιλάμε για περιπτώσεις "ευκατάστατων μεγαλογιατρών" αλλά για απλούς μισθοσυντήρητους, στην πλειοψηφία τους νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, πληρώματα ασθενοφόρων, καθαριστές και διοικητικούς υπαλλήλους.

Όποιος σιωπά, ας μην ξαναμιλήσει για "ταξικό εργατικό κίνημα". 

[---->]

Δεν υπάρχουν σχόλια: