Το πιο απαράδεκτο και ανακριβές επιχείρημα

 

«Αν αρθούν οι πατέντες, δεν θα υπάρχει κίνητρο χρηματοδότησης έρευνας».

Το πιο απαράδεκτο και ανακριβές επιχείρημα, το οποίο υποστήριζε η κυβέρνηση μέχρι να γίνει… «αριστερός» και καλά ο Μπάιντεν, δεν ισχύει καν.

Οι τρεις από τις τέσσερις εταιρίες που παρασκευάζουν εμβόλια, τα οποία έχει προαγοράσει η ΕΕ και έχουν ήδη παραβιάσει τις συμφωνίες, γιατί το κέρδος είναι πάνω από όλα στον καπιταλισμό, έχουν χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου ή κατά συντριπτικό ποσοστό από το Δημόσιο. Η τέταρτη εταιρία έχει χρηματοδοτηθεί βασικά από σύμπραξη δημοσίου-ιδιωτικού τομέα.

Αφήστε λοιπόν κατά μέρος τις ανοησίες περί «ιδιωτικών επενδύσεων». Στην πιο κρίσιμη στιγμή, ο ιδιωτικός τομέας ούτε ήθελε, ούτε μπορούσε να εξασφαλίσει γρήγορα, με επιστημονική σαφήνεια και υγειονομική ασφάλεια, επαρκείς ποσότητες για το μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.

🩺Οι πατέντες πρέπει να καταργηθούν, όχι γιατί το λένε ο Μπάιντεν και ο Τσίπρας που έχουν συνδέσει άρρηκτα τις καριέρες τους με το ιδιωτικό κεφάλαιο, αλλά γιατί είναι μια απόλυτη και επιτακτική ανάγκη των καιρών. Καιρών που ακόμα και πρόσκαιρες «αλλαγές πλεύσεις» των ισχυρών γίνονται με βασικό κριτήριο, όχι την υγεία του γενικού πληθυσμού, αλλά την πρόσβαση σε επιστημονικά δεδομένα και άλλου είδους διπλωματικές και οικονομικές συμφωνίες, με «αντίτιμο» τα εμβόλια και το επιστημονικό επίτευγμα.

💉Τα εμβόλια πρέπει να είναι δημόσια αγαθά και να χορηγούνται άμεσα, δωρεάν, σε όλους και όλες, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Μόνο έτσι θα σώζονταν περισσότερες ζωές, αντί να κοιτάνε οι κυβερνώντες να κρύψουνε κάτω από το χαλί του τουρισμού και της υποχρεωτικής αισιοδοξίας, τους 11.000 νεκρούς στην Ελλάδα.

Κάτω οι πατέντες, κάτω ο καπιταλισμός. Πάνω οι ζωές μας.


[----->]

Δεν υπάρχουν σχόλια: