Γράψε λάθος ;

 





Στην πρώτη φωτογραφία βλέπετε τον 20χρονο Duante Wright, κάτοικο της πόλης Μινεσότα των ΗΠΑ, με τον γιο του. Ο Duante Wright πυροβολήθηκε από αστυνομικό όταν προσπάθησε να διαφύγει από έλεγχο της αστυνομίας μέρα-μεσημέρι. Ο νεαρός Duante ήταν άοπλος και αυτό μπορούσαν να το διαπιστώσουν εύκολα οι τρεις αστυνομικοί που τον είχαν σταματήσει για έλεγχο. Η επίσημη δικαιολογία της αστυνομίας είναι ότι η αστυνομικός που τον πυροβόλησε τράβηξε κατά λάθος το περίστροφό της αντί για το μη-θανατηφόρο taser (όπλο που χρησιμοποιείται για την ακινητοποίηση ατόμων).

Ακολούθησαν διαδηλώσεις και ταραχές από το κίνημα Black Lives Matter (φωτο 2) και η κυβέρνηση έστειλε την Εθνοφρουρά και άλλα επίλεκτα σώματα στρατιωτικής αστυνομίας (φωτο 3) για να επιβάλλουν την τάξη.

Πρέπει να τονίσουμε ότι όταν πρόσφατα στην Ατλάντα λευκός άνδρας δολοφόνησε 8 άτομα εν ψυχρώ, καταδιώχθηκε από την αστυνομία και παρότι ένοπλος συνελήφθη χωρίς να πάθει το παραμικρό.

Τα όπλα "ξέρουν" πότε να εκπυρσοκροτήσουν, τα ατυχήματα και τα λάθη "γνωρίζουν" πότε πρέπει να γίνουν αλλά και όσοι/ες υφίστανται την αδικία φαίνεται να μαθαίνουν ότι δεν θα τους σώσει καμία αλλαγή προέδρου ή πρωθυπουργού (φωτο 4). Μαθαίνουν να μη φοβούνται και να μην περιμένουν. Είναι ένα σύστημα ολόκληρο που τους βάζει πρώτα στο περιθώριο και μετά στο στόχαστρο.

#ΜένουμεΕνεργοί #BlackLivesMatter #WeSpeakNow

https://www.facebook.com/Covid19Solidarity/

 

Η 48χρονη αστυνομικός Κιμ Πότερ, που σκότωσε εν ψυχρώ τον Duante Wright ,δεν είναι διόλου πρωτάρα (26 χρόνια προϋπηρεσίας, ενώ διατέλεσε και πρόεδρος σωματείου αστυνομικών)

Η Πότερ παραιτήθηκε, αλλά δεν έχει συλληφθεί, αφού οι αρχές υιοθετούν τον ισχυρισμό του «ατυχήματος». Σε προηγούμενη εμπλοκή αστυνομικών που κατέληξε στον θανάσιμο τραυματισμό μαύρου, η έμπειρη Πότερ τους είχε δώσει εντολή να κλείσουν τις κάμερες καταγραφής που φέρουν στις στολές τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: