Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους νοσοκομειακούς εργαζόμενους

 

Οι συμβασιούχοι νοσοκομειακοί Κώστας Καταραχιάς και η Βασιλική Τσιακτσίρα απολύονται εκδικητικά και μένουν εκτός Ε.Σ.Υ. επειδή κατήγγειλαν παρατυπίες στα νοσοκομεία και διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους.

📌 Ο Κώστας Καταραχιάς είχε καταγγείλει μη επαρκή τήρηση των υγειονομικών μέτρων στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας γεγονός που είχε οδηγήσει στη διασπορά του κορονοϊού σε καρκινοπαθείς.

Η Βασιλική Τσιακτσίρα, εργαζόμενη στο νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων, είχε απαιτήσει την άδειά της ως μητέρα σε μονογονεϊκή οικογένεια με αποτέλεσμα παράνομα και εκδικητικά να την μεταφέρουν από τη γαστρεντερολογική κλινική στα ΤΕΠ, πράγμα το οποίο είχε καταγγείλει.

📌 Η κυβέρνηση και οι διοικήσεις των νοσοκομείων λένε ότι δεν υπάρχουν απολύσεις αλλά "μη-ανανεώσεις συμβάσεων". Επιχειρούν να κρύψουν το αυταπόδεικτο. Ότι σε μια περίοδο που η κυβέρνηση δίνει παράταση στις συμβάσεις λόγων των έκτακτων αναγκών της πανδημίας, σε μια περίοδο που επιτάσσει ιδιώτες γιατρούς για να βοηθήσουν, επιλέγει να μην ανανεώσει τις συμβάσεις δύο συγκεκριμένων νοσοκομειακών που ενόχλησαν με τη στάση τους.

📌 Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις. Να επαναπροσληφθούν η Βάσω και ο Κώστας στα νοσοκομεία. Καμία απόλυση - Μονιμοποιήσεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους νοσοκομειακούς εργαζόμενους. Δεν περισσεύει κανείς και καμία από το Ε.Σ.Υ.!

#ΜένουμεΕνεργοί #Covid19Solidarity #WeSpeakNow 



[----->]

Δεν υπάρχουν σχόλια: