#LibertatPabloHasel

 

"Αυτοί που σκανδαλίζονται με αυτά που τραγουδάω, δε σκανδαλίζονται που 700 εργαζόμενοι πεθαίνουν κάθε χρόνο γιατί αναγκάζονται να εργαστούν σε επικίνδυνες συνθήκες εργασίας", είπε ο #PabloHasel αναφερόμενος στους 695 θανάτους που σχετίζονται με τους χώρους εργασίας στην Ισπανία το 2019.

Ο Καταλανός ράπερ Pablo Hasel βρίσκεται στη φυλακή επειδή τα τραγούδια του και τα tweets του στρέφονται ενάντια στη μοναρχία και τον βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππο ΣΤ'. Συνελήφθη προχθές 16/2 για εξύβριση της μοναρχίας και υπεράσπιση της τρομοκρατίας, ενώ είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν και είχε αφεθεί ελεύθερος με αναστολή. Μια μέρα πριν λήξει η αναστολή του, δημοσίευσε τραγούδι που αναφέρεται στα οικονομικά σκάνδαλα της βασιλικής οικογένειας, στον κρατικό αυταρχισμό και την αστυνομική βια, στην ελευθερία του λόγου που καταπατάται αλλά και στην υποκριτικά προοδευτική κυβέρνηση της Ισπανίας (https://tinyurl.com/y7g5hhrr).

Από τη στιγμή που συνελήφθη έχουν γίνει τεράστιες πορείες αλληλεγγύης για την απελευθέρωσή του, τοιχογραφίες και γκράφιτι γεμίζουν τοίχους ισπανικών πόλεων ενώ στο twitter ανεβαίνουν διαρκώς βίντεο από τις επιθέσεις της αστυνομίας στις διαδηλώσεις που γίνονται υπερ. του.

Δεν είναι πρώτη φορά που στην Ισπανία διώκονται ποινικά καλλιτέχνες, καθώς η νομοθεσία είναι ιδιαίτερα αυστηρή και μοιάζει πολύ με τις ρυθμίσεις που θέλησε να περάσει η ελληνική κυβέρνηση πριν λίγες μέρες.

"Παρατημένοι ηλικιωμένοι κλαίνε

συντάξεις πιο χαμηλές από ένα δευτερόλεπτο της βασιλικής οικογένειας

Πήγαινε να μιλήσεις για ισότητα στις ουρές της πείνας

Θάνατος στο απαρχαιωμένο καθεστώς

Η δικαιοσύνη τους μας κρατά φυλακισμένους

αλλά κι έξω από τη φυλακή έχει κάγκελα

μας εκμεταλλεύονται αποσπώντας την προσοχή μας για να μην το καταλάβουμε

Μακάρι η ανάκρισή μου να γίνει γιορτή

Οι φλόγες περιμένουν τη σπίθα από την οργή των εργατών

δε θα μπω ποτέ στη φυλακή του φόβου

μπορούμε να τους σταματήσουμε, πίστεψέ το"

Στίχοι του τραγουδιού NI FELIPE VI, του Pablo Hasel (ελεύθερη μετάφραση)

https://tinyurl.com/ya2ks9ql

https://tinyurl.com/ya2ks9ql

https://tinyurl.com/ya2ks9ql

#LibertatPabloHasel

#ΜένουμεΕνεργοί 









[----->]

Δεν υπάρχουν σχόλια: