Τι είπατε ;

 

Δεν τον συμπάθησα ποτέ. Από τότε που τον πρωτοείδα στην Αστροφεγγιά. Είχε κάτι που μ' έκανε να νιώθω άβολα, αλλόκοτα, νευρικά; Μεγάλο ταλέντο έλεγαν. Δεν πήγα ποτέ να τον δω στο θέατρο παρά μόνο στον Ορέστη του Ευρυπίδη κι αυτό όχι για να δω εκείνον αλλά γιατί έτυχε. Παραδέχτηκα το ταλέντο του αλλά εξακολούθησε να μην μου είναι συμπαθής.

Δεν έπεσα απ' τα σύννεφα απ' την καταγγελία της Ζέτας Δούκα.  Δεν ανήκω στο χώρο αλλά μπορώ να καταλάβω πότε ένας άνθρωπος είναι "καβαλημένος".

Διαβάζω διάφορα, γιατί μίλησε τώρα, αποδυναμώνει την καταγγελία της Μπεκατώρου ο παραλληλισμός, στο θέατρο είναι αλλιώς, το βρήκαν όλες να κάνουν σαματά, να ακουστούν.

Ρε πάτε καλά; Αντί να κινηθεί λίγο ο εγκέφαλός μας, να ξεκολλήσει απ' τη συντήρηση και τη μούχλα, αρχίζετε να ψειρίζετε τη μαϊμού; Ποια γυναίκα από εμάς δεν έχει δεχτεί παρενόχληση και βία στη ζωή της; Σεξουαλική, σεξιστική, χυδαία βία, με σχόλια, με υπονοούμενα, με κινήσεις, με πράξεις; Ποια το είπε αμέσως και βρήκε ανταπόκριση και ποια την κατάπιε η ντροπή της και το άδικο, "τα 'θελες κι εσύ", "μα πώς είσαι ντυμένη έτσι;", "μη δίνεις σημασία, έτυχε - είχε κακή μέρα - σου φάνηκε - μη γίνεσαι υπερβολική - θα χάσεις τη δουλειά σου - θα μας κρεμάσουν κουδούνια" κλπ κλπ.

Για πέστε μου λίγο τι καιρό κάνει στα σύννεφα που ζείτε γιατί εδώ σήμερα έχει κρύο μετά τη βροχή. Και τι είναι η βία και η καταγγελία της για να είναι συγκρίσιμη; Πεπόνι για να τσακωθούμε για το μέγεθος και τη γλύκα; Το Αργίτικο είναι καλύτερο ή το Παριανό, μήπως είναι της Ζακύνθου;

Η ΒΙΑ είναι ΒΙΑ και οφείλουμε να την καταγγέλουμε. Όποτε νιώσουμε έτοιμες και δυνατές. Μπορεί και μετά από πενήντα χρόνια, πάλι όμως ΒΙΑ θα είναι και αυτό δεν αλλάζει.

Όσο για τις γυναίκες που εκφράζονται απαξιωτικά για τις ομόφυλές τους, όπως αυτό το σκουπίδι της Λάρισσας, αυτές είναι οι μαμάδες που μεγαλώνουν τέτοιους άντρες και φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη. Γιατί ως γνωστόν το παιδί σου και το σκυλί σου όπως το μάθεις.

Ένα απόστημα άνοιξε και πυορροεί, ας ελπίσουμε πως κάτι θα καθαρίσει ώστε οι επόμενες γενιές των γυναικών, να είναι όσο το δυνατόν ασφαλείς, στη ζωή, στη δουλειά, στην διασκέδασή τους.

Πάντα με τη Σοφία, με τη Ζέτα, με όποια γυναίκα κακοποιείται απ' την άρρωστη πατριαρχική κοινωνία μας και τους εκπροσώπους της. 

Τι είπατε; Η Ελλάδα είναι προοδευτική χώρα που ο πολιτισμός της απειλείται από τους πρόσφυγες - μουσουλμάνους; Ωραίο ανέκδοτο!

Maria Strigkou

Δεν υπάρχουν σχόλια: