Μας κοροϊδεύουν μες στα μούτρα μας!



Το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου μας ενημέρωσε από τα social media του πως χτες το βράδυ ο υπουργός Νότης Μηταράκης βρέθηκε στην πλατεία Βικτωρίας για να παρακολουθήσει τη μεταφορά των προσφύγων σε δομές φιλοξενίας.

Οι πρόσφυγες αυτοί βρίσκονταν στην πλατεία Βικτωρίας επειδή εκκενώθηκαν από το καμπ της Μόριας λόγω απόφασης του ίδιου υπουργείου! Πώς γίνεται να διαφημίζει ότι παρακολουθεί την ασφαλή μεταφορά τους σε άλλη δομή, όταν ο ίδιος τους έδιωξε από μία; Η υποκρισία του κ. Μηταράκη δεν έχει όρια.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο υπουργός έκανε την εξής ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα

«Αποχώρησαν όλοι οι πρόσφυγες από την Πλατεία Βικτώριας σε προσωρινά καταλύματα. Χάρη στις ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Και παρά την προσπάθεια αλληλέγγυων, που τώρα ήρθαν στην πλατεία, να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων.» 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και νύχταΗ εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και υπαίθριες δραστηριότητες

Δημιουργία εντυπώσεων ήταν η σύλληψη και η βία που δέχτηκαν αλληλέγγυοι τα ξημερώματα του Σαββάτου. Δημιουργία εντυπώσεων ήταν επίσης η καταστολή που δέχονται κάθε φορά οι αλληλέγγυοι όταν η κυβέρνηση διώχνει πρόσφυγες από τα νησιά και τους εγκαταλείπει στην πλατεία Βικτωρίας χωρίς κανένα σχέδιο. Δημιουργία εντυπώσεων ήταν η χθεσινή κάθοδος του Μηταράκη στην πλατεία Βικτωρίας, για να θυμηθεί πως νοιάζεται για τους πρόσφυγες, ΟΧΙ η εμφάνιση των αλληλέγγυων, που βρίσκονται κάθε φορά εκεί όταν προσφυγικές ομάδες είναι σε ανάγκη.

🛑Σήμερα στις 12 μ.μ., στην Ευελπίδων, δικάζονται οι 4 συλληφθέντες από την επίθεση της Αστυνομίας τα ξημερώματα του Σαββάτου. Δικάζονται επειδή προσπάθησαν να βοηθήσουν αυτούς που ο κ. Μηταράκης αφήνει αβοήθητους.

Να πέσουν όλες οι κατηγορίες! Πρόσφυγες και αλληλέγγυοι δέχτηκαν επίθεση, όχι οι αστυνομικοί!

Στοπ στις εκκενώσεις και την καταστολή ενάντια στους πρόσφυγες- Χαρτιά για όλους/ες τους/τις μεταναστ(ρι)ες


Δεν υπάρχουν σχόλια: