Η βιομηχανία Αιολικών Σταθμών μετατρέπεται σε βιομηχανία διώξεων στην Τήνο




Η Ενεργειακή Κυκλάδων, η εταιρεία που έχει βαλθεί να εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες στα Πράσσα της Τήνου και η οποία ουκ ολίγες φορές έχει αναφερθεί στον βαθύ σεβασμό που τρέφει για την τοπική κοινωνία της Τήνου, πρωτοτυπεί πανελληνίως με μια ύστατη προσπάθεια εκφοβισμού, την πρόσφατη αγωγή της κατά εκατό (!) πολιτών.

Η Τηνιακή κοινωνία, η οποία έχει εκφράσει ομόφωνα την αντίθεσή της με κάθε τρόπο, τόσο θεσμικά όσο και κινηματικά, βρίσκεται εν αναμονή δικαστικής απόφασης κατά των παρατυπιών της εν λόγω εταιρείας, η οποία καταπατά και διέρχεται από λωρίδα δημοτικής έκτασης που βάπτισε δρόμο.

Η Έπαρχος Τήνου, οι αντιδήμαρχοι, οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος πλειοψηφίας καθώς και πλήθος δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων συλλόγων και φορέων του νησιού, είναι μόνο μερικοί από αυτούς που είδαν το όνομά τους να φιγουράρει στην εξασέλιδη λίστα με τους παραλήπτες της αγωγής-μαμούθ. Αίσθηση έχει προκαλέσει επίσης, το γεγονός ότι στη λίστα με τους πολίτες που διώκονται, έχει συμπεριληφθεί και ένας ανήλικος.

Μεταξύ -πολλών- άλλων, η εταιρεία ζητά να αποζημιωθεί και για ηθική βλάβη (!), αλλά όπως θα ήταν φυσικό, τα αιτήματα δεν σταματούν εδώ. Η Ενεργειακή Κυκλάδων ζητά ακόμα την μελλοντική καταδίκη σε φυλάκιση ενός έτους, καθώς και την καταβολή τσουχτερού χρηματικού πρόστιμου, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης και συμμετοχής σε οποιαδήποτε διαμαρτυρία σχετική με εργασίες της εταιρείας.

Ξεκάθαρα εμφανής είναι για μια ακόμη φορά ο πραγματικός σκοπός της εταιρείας, που δεν είναι άλλος από το οικονομικό κέρδος, αδιαφορώντας πλήρως για τις συνέπειες και την μαζική αντίθεση της κοινωνίας του νησιού.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο 


Δεν υπάρχουν σχόλια: