Φταίνε τα γυαλιά


Το Associated Press βλέπει "εκατοντάδες" εκεί που οι εικόνες δείχνουν εκατομμύρια

Στις 10:01 μ.μ. σήμερα το Associated Press  σε τουίτ του ανέφερε ότι «εκατοντάδες» συγκεντρώνονται στο κέντρο της Βαγδάτης για να απαιτήσουν από τα αμερικανικά στρατεύματα να εγκαταλείψουν τη χώρα.


Τριάντα οκτώ λεπτά νωρίτερα το CNN ανέφερε ότι «εκατοντάδες χιλιάδες» διαδηλώνουν στη Βαγδάτη ενάντια στην παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ


Όταν το AP έστελνε τον παραπλανητικό τίτλο, ο διοικητής των ιρακινών ομοσπονδιακών αστυνομικών δυνάμεων Jaffar al-Batat είχε ήδη ανακοινώσει ότι ο αριθμός των διαδηλωτών υπερέβαινε το ένα εκατομμύριο.

 

Ο αριθμός μπορεί να είναι σωστός. Τα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η στήλη των διαδηλωτών έφτανε τα οκτώ χιλιόμετρα , ενώ πολλοί ακόμα συνέχιζαν να καταφτάνουν στο χώρο της διαδήλωσης.

Ο θρησκευτικός ηγέτης των Σιιτών του Ιράκ, Μοκτάντα αλ Σαντρ , ο οποίος είχε καλέσει τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους, αλλά δεν είναι καθόλου «ριζοσπάστης», απαίτησε από τις ΗΠΑ να σεβαστούν την απόφαση του ιρακινού κοινοβούλιου και να τερματίσουν την κατοχή του Ιράκ. Όλες οι βάσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ θα πρέπει να κλείσουν, όλες οι συμφωνίες ασφάλειας με τις Η.Π.Α. και τις αμερικανικές εταιρείες ασφάλειας θα πρέπει να τερματιστούν και  θα πρέπει να ανακοινωθεί ένα χρονοδιάγραμμα αποχώρησης όλων των αμερικανικών δυνάμεων.

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ τραβάνε τα πράγματα στα άκρα και προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα νέο  σουνιτικό Κράτος στο δυτικό Ιράκ.

Ο Αλ-Σαντρ υποσχέθηκε να σταματήσει προσωρινά την αντίσταση ενάντια στην κατοχή των Η.Π.Α. εάν οι Η.Π.Α. δεσμευτούν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Σε διαφορετική περίπτωση ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: