Συρία : Συντονισμένος αεροπορικός βομβαρδισμός ξένων δυνάμεων


Πριν από τρεις ώρες, σε αεροπορική ή πυραυλική επίθεση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας χτυπήθηκε η συνάντηση των ηγετών της Χαράς αλ Ντιν, παρακλάδι της Αλ Κάιντα και της (HTS) Ταχρίρ αλ-Σαμ γνωστή και ως Μέτωπο Αλ Νούσρα. Και οι δύο ηγέτες σκοτώθηκαν. Στη συνάντηση είναι πιθανό να ήταν παρόντες και άλλοι ηγέτες ομάδων τζιχαντιστών. Με το βομβαρδισμό καταστράφηκε πλήρως το αρχηγείο της  Χαράς αλ Ντιν. Το Συριακό Παρατηρητήριο αναφέρει ότι πάνω από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Το χτύπημα θα διευκολύνει πολύ περισσότερο την εκστρατεία του Συριακού Στρατού για την απελευθέρωση της επαρχίας Ιντλίμπ.

Επαρχία Ιντλίμπ- Κόκκινο=Στρατός της Συρίας,Πράσινο=Τζιχαντιστές,Κίτρινο=Κούρδοι
   
Από χθες το βράδυ, άρχισε να ισχύει η μονομερής κατάπαυση του πυρός από τις δυνάμεις της Συρίας και της Ρωσίας. Σήμερα, κανένα από τα βομβαρδιστικά τους δεν βομβάρδισε στόχους στην επαρχία Ιντλίμπ. Όποιος διέπραξε το σημερινό χτύπημα, θα πρέπει να είχε έλθει σε επαφή με τη ρωσική διοίκηση από πριν.

Οι συνέπειες του βομβαρδισμού ήταν εντυπωσιακές:

  

Βίντεο δείχνουν ότι στόχος ήταν μια διώροφη κατοικία και κάποια διπλανά κτίρια στη μέση ενός οπωρώνα. Το σπίτι βομβαρδιστηκε και καταστράφηκε εντελώς. Τα λεγόμενα 'λευκά κράνη' βρίσκονται παντού. 

Το χτύπημα θα μπορούσε να έχει γίνει είτε από τις Η.Π.Α. είτε από την Τουρκία. Ισως η Τουρκία έχει καλύτερη πληροφόρηση για τις ομάδες αυτές, καθώς εδώ και χρόνια τις προμηθεύει άμεσα με όπλα, πυρομαχικά και άλλα αγαθά. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν άλλαξε τη θέση του  αναφορικά με την Ιντλίμπ μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Μόσχα. Σταμάτησε να ενισχύει τους «αντάρτες» προκειμένου να πετύχει η εκστρατεία της Συρίας εναντίον τους. Οι λεγόμενοι «επαναστάτες» που είχαν την υποστήριξή της εδώ και καιρό τώρα στρέφονται εναντίον του.

Η διακοπή του εφοδιασμού των τζιχαντιστών στο Ιντλίμπ από την Τουρκία και το κλείσιμο των συνόρων σε «αντάρτες» που θέλουν να φύγουν στην Τουρκία έχουν μετατρέψει τη χώρα σε στόχο των μαχητών. Ο Τούρκος πρόεδρος ίσως έχει υπολογίσει ότι η δολοφονία των ηγετών τους τώρα θα μειώσει τους κινδύνους σε περίπτωση που του επιτεθούν.


«Με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, θα συνεχίσουμε να στοχεύουμε βίαιους εξτρεμιστές ώστε να τους εμποδίσουμε να χρησιμοποιήσουν τη Συρία ως ασφαλές καταφύγιο ».

«σύμμαχοι και εταίροι»

Θυμηθείτε ότι ο Λαβρόφ όταν αναφέρεται στις ΗΠΑ, χρησιμοποιεί πάντα τη λέξη «εταίροι». Η ανακοίνωση της CENTCOM με τη λέξη αυτή αναφέρεται στη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: