Μπόρις ο πονηρούλης


Ο Μπόρις Τζόνσον, o Αγγλος πρωθυπουργός δηλώνει ότι θέλει την αναστολή λειτουργίας του Κοινοβουλίου προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή  Ένωση (συγκεκριμένα για τα σύνορα της Βόρειας Ιρλανδίας) αλλά ότι δεν είναι διατεθειμένος να πάει μετά την 31η Οκτωβρίου: επομένως, ο κίνδυνος να μην καταλήξουν σε συμφωνία με την Ε.Ε. ολοένα και αυξάνεται.

Η αλήθεια είναι ότι ο Τζόνσον είναι πονηρούλης και δεν θέλει να καταβάλει τα έξοδα διαζυγίου από την Ένωση. Στις 25 Αυγούστου δήλωνε: «Αν βγούμε από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, είναι βέβαιο ότι τα 39 δισεκατομμύρια, με τη στενή έννοια, δεν θα ήταν πλέον απαιτητά». Στην πραγματικότητα πρόκειται για 33 δισεκατομμύρια στερλίνες (περίπου 36,4 δισεκατομμύρια ευρώ) και σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία εξέφρασε τις απόψεις για το θέμα στις 30 Ιανουαρίου, το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να τιμήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ακόμη και σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία . 

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει διάσταση απόψεων. Επομένως, το ζήτημα θα καταλήξει σίγουρα ενώπιον των διεθνών δικαστηρίων για την επίλυση του προβλήματος. Και το θέμα θα μπορούσε να κρατήσει χρόνια. Εκεί θέλει να πάει ο Μπόρις ο πονηρούλης .

Δεν υπάρχουν σχόλια: