Μήπως να γίνουμε Μαρόκο αντί για... Μονακό;


Μήπως να γίνουμε Μαρόκο αντί για... Μονακό; Μια απλή ερώτηση κάνουμε, εφόσον η μαροκινή κυβέρνηση απαγόρευσε την εισαγωγή σκουπιδιών από την Ιταλία μετά από διαμαρτυρίες περιβαλλοντολόγων, ενώ εδώ στον Βόλο ακόμα είμαστε πίσω από τον ήλιο και η δημοτική αρχή χαρακτηρίζει ως γραφικούς και οικοτρομολάγνους τους ανθρώπους που πρωτοστατούν στον αγώνα για την προάσπιση της δημόσιας υγείας αντί να τους επαινεί και να τους συμβουλεύεται!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα "Η αντίδραση ήταν συνέπεια της είδησης ότι η Lafarge Maroc εισήγαγε 2500 τόνους στερεών καυσίμων από την Campania της Ιταλίας.

Η κυβέρνηση προσπάθησε αρχικά να μετριάσει τις εντάσεις πάνω στο θέμα επισημαίνοντας ότι τα απόβλητα χρησιμοποιούνται ως καύσιμο, ακολουθούν τα διεθνή πρότυπα και δεν είναι η πρώτη αποστολή του είδους. Εντούτοις, η δημόσια πίεση ανάγκασε την κυβέρνηση να σταματήσει τις εισαγωγές αποβλήτων. Το Μαρόκο είχε υπογράψει τριετή συμφωνία με την Ιταλία για εισαγωγή 5 εκατομμυρίων (έρχονται και σε μας αν δεν αντιδράσουμε τώρα) τόνων αποβλήτων στην περιοχή του El Jadida, σύμφωνα με το AfricaNews".



Δεν υπάρχουν σχόλια: