Συνειδητά η δήλωση Ρουπακιά


Μετά την οριστική απόφαση για Κορκονέα,που κρίθηκε επιεικής, άρχισε τώρα η κλάψα-πρόβλεψη,για πιθανή μέτρια ποινή για τον Ρουπακιά τον δολοφόνο του Φύσσα..

Αυτό που φοβάμαι πως δεν λαμβάνεται σοβαρά υπ'οψιν ,για μια δίκη ,που έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά, είναι πως η εστίαση μόνο στην ποινή για τον Ρουπακιά, θολώνει αυτό,που είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για το οποίο όχι μόνο ο Ρουπακιάς,αλλα και η δολοφονική ναζιστική οργάνωση της Χ.Α. προσπαθούν να πετύχουν..

Ας μην ξεχνάμε πως ο Ρουπακιάς έκανε εντελώς συνειδητά μια δήλωση ,που εκλήφθηκε ως προκλητική και κυνική οτι δηλαδή 'Εγινε μια απλή ανθρωποκτονία'..

Η δήλωση δεν έγινε τυχαία ούτε απλά λόγω σκέτου κυνισμού του φασίστα, όπως γράφτηκε κατά κόρον, αλλά ήταν προσχεδιασμένη με σκοπό να υπάρξει απόφαση,που να καταδικάζει μεν τον Ρουπακιά ως άτομο,αλλά να μην χαρακτηρίζει την Χ.Α. εγκληματική οργάνωση και ηθική αυτουργό της δολοφονίας Φύσσα.(η δήλωση είχε σκοπό να αποσυνδέσει την δολοφονία από την Χ.Α.)

Εκτός της αυστηρής τιμωρίας Ρουπακιά,το ακόμα πιο σημαντικό είναι να υπάρξει απόφαση, που να χαρακτηρίζει την Χ.Α. εγκληματική οργάνωση που όπλισε το χέρι του Ρουπακιά..

Μιά τέτοια απόφαση, θα ξεδόντιαζε την Ναζιστική συμμορία και θα αποτελούσε μαζί με το πολύ κακό εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου, ένα ακόμα σημαντικό και καίριο βήμα,για την αποδόμησή της.

Μήπως πρέπει να ξανασκεφτούμε λοιπόν τι θα ήταν πραγματικά δημοκρατική και πολιτική νίκη?


Δεν υπάρχουν σχόλια: