Η Βρετανία και η Γαλλία στέλνουν περισσότερα στρατεύματα στη Συρία

Gran Bretagna e Francia accettano di inviare ulteriori truppe in Siria

Και χώρες των Βαλκανίων

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία συμφώνησαν να στείλουν επιπλέον στρατεύματα μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συρία. Αυτό αναφέρει το περιοδικό Foreign Policy, επικαλούμενο πηγές κοντά στη διαπραγματευτική ομάδα των τριών χωρών. Το Λονδίνο και το Παρίσι είναι οι μόνοι εταίροι της Ουάσιγκτον που εξακολουθούν να έχουν χερσαίες δυνάμεις στη Συρία

Μέλος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε στο περιοδικό Foreign Policy ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία δεσμεύτηκαν να αυξήσουν οριακά κατά 10% με 15% τις δυνάμεις τους στη Συρία και ότι άλλες συμμαχικές χώρες ενδέχεται να στείλουν σύντομα ένα μικρό αριθμό στρατιωτών.

Πέρα από την αποστολή στρατευμάτων, περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το χρόνο και τον ακριβή αριθμό των στρατιωτών δεν υπάρχουν, αν και η πηγή εξήγησε στο FP ότι «ήμαστε απογοητευμένοι» που δεν καταφέραμε να πείσουμε τους συμμάχους της Ουάσινγκτον να διαθέσουν επιπλέον πόρους για  την «καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία.

Εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, ενδέχεται να συμβάλουν και ορισμένες βαλκανικές χώρες και χώρες της Βαλτικής, ακόμα και με «μια χούφτα στρατιώτες», σύμφωνα με άλλη ανώνυμη πηγή.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν το Λονδίνο και το Παρίσι επιλέξουν να διαθέσουν περισσότερα στρατεύματα στη Συρία δεν θα μπορέσουν να καλύψουν το κενό που θα αφήσει ο αμερικανικός στρατός.

Από τους 2.000 αμερικανούς στρατιώτες στη Συρία θα παραμείνουν μόνο 400 ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα διαθέσουν μεταξύ 200 και 400 στρατιωτών η καθεμία.

Η γαλλική κυβέρνηση «επίσημα», τουλάχιστον αρνείται ότι έχει στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία. Ενώ όλα δείχνουν ότι τόσο η Γαλλία όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αναπτύξει εκεί ειδικές δυνάμεις. Ετσι, είναι απίθανο να το δημοσιοποιήσουν, τώρα, σε περίπτωση που αυξηθεί ο αριθμός των στρατιωτικών τους δυνάμεων στη Συρία.

Η είδηση έρχεται την ίδια μέρα που η Γερμανία αρνήθηκε να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Συρία μετά από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: