Ονομαστική ψηφοφορία της (ν)τροπολογίας για την υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας


Στις 12.30 το μεσημέρι, θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, επί της τροπολογίας για την προστασία της α’ κατοικίας. Η συγκεκριμένη τροπολογία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και η ονομαστική ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί κατόπιν αιτήματος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Να σημειωθεί πως η κυβέρνηση, που έχει διαλαλήσει σε όλους τους τόνους την «έξοδο από τα μνημόνια» και τη δυνατότητα δικής της πολιτικής κι όχι εκπορευόμενης από ξένα κέντρα, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συναίνεση των δανειστών στο νέο πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας, προχώρησε χθες σε μείωση του ορίου προστασίας των επιχειρηματικών δανείων σε 100.000 ευρώ από 130.000 που προβλεπόταν αρχικά.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ, με ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για «ντροπολογία» που δε διασφαλίζει καμία προστασία της α’ κατοικίας, και πως οι μόνες που είναι ικανοποιημένες από αυτήν είναι οι τράπεζες, που θα προχωρούν, με βάσει τις διατάξεις, σε τσουνάμι πλειστηριασμών και υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: