Ο Νεοζηλανδός τρομοκράτης και οι σχέσεις του με τους Ουκρανούς νεοναζί



Στα ονόματα που ο Αυστραλός νεοφασίστας είχε γράψει στους γεμιστήρες του όπλου που χρησιμοποίησε για να εκτελέσει τη σφαγή  των ανυπεράσπιστων μουσουλμάνων,υπάρχει - εκτός από αυτό του ιταλού Luca Traini – και αυτό του Ουκρανού Pavlo Lapshyn. Ο Lapshyn, ένας νεοναζί ,μεταπτυχιακός φοιτητής στη Βρετανία, καταδικάστηκε σε σαράντα χρόνια φυλάκισης στην Αγγλία για το θάνατο ενός ηλικιωμένου επειδή ήταν μουσουλμάνος το 2013 και επειδή σχεδίαζε επιθέσεις κατά της ισλαμικής κοινότητας των Δυτικών Μίντλαντς, του Η. Βασιλείου.


Οι δεσμοί της οικογένειάς του με την κοινότητα των Τατάρων - μια από τις κύριες εθνοτικές ομάδες που συνδέονται με το Ισλάμ στην Ουκρανία - δεν εμπόδισε τον Lapshyn να υιοθετήσει τη νεοναζιστική ιδεολογία, που είναι πλέον ευρύτατα διαδεδομένη στην πρώην σοβιετική χώρα. Εξάλλου,ο ίδιος ο Brendon Tarrant είχε παραδεχτεί ότι είχε μεταβεί στην Ουκρανία μετά την έναρξη της σύγκρουσης, σίγουρα, σχεδόν, "για σαφάρι".


Όπως είχαν κάνει ο Jaret Bennet και ο Ethon Tilling, δύο άλλα μέλη της ομάδας "“Nazi right group resistance” της οποίας o Tarrant ήταν και ο ίδιος μέλος – οι οποίοι είχαν μεταβεί στην ανατολική Ουκρανία και  είχαν πολεμήσει με το Τάγμα Αζόφ  και τη Γεωργιανή Λεγεώνα.
Σχετική εικόνα

                                                     Αριστερά, ο Ethon Tilling

Man lying down dressed in camouflage with a dog.
Jared Bennett   


Αποτέλεσμα εικόνας για Ethon Tilling

[--->]


From the Australian military to the trenches of Ukraine: How a Neo-Nazi travelled overseas to fight against Russian-backed separatists – before fleeing home after two 'mentally tough' months


Δεν υπάρχουν σχόλια: