Συμβαίνει τώρα


Καλό μεσημέρι στην ομήγυρη!!!
- Συμβαίνει ΤΩΡΑ (μεσημέρι Τρίτης 6/11): Στο Κίεβο, άγνωστοι που φορούν στολές των διασωστών του ουκρανικού Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών, έσπασαν την πόρτα στο σπίτι της ακτιβίστριας υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Γελένα Μπερεζνάγια (Елена Бережная), μητέρας της σκοτωμένης πέρυσι τον Αύγουστο σε τροχαίο στην Κροατία βουλευτίνας (και επίσης αγωνίστριας υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων) Ιρίνα Μπερεζνάγια (Ирина Бережная).
- Στις επανειλημμένες ερωτήσεις της Μπερεζνάγια ποιοι είναι και τι ζητούν έξω από το σπίτι της, εισέπραξε σιωπή.
- Λίγα λεπτά μετά το σπάσιμο της πόρτας, τύπος χωρίς στολή, χωρίς κανένα αποδεικτικό ότι ανήκει σε οποιονδήποτε κρατικό οργανισμό ή στα Σώματα Ασφαλείας, επιτέθηκε στην Μπερεζνάγια και την έριξε στο πάτωμα.
- Όλα τα παραπάνω είχαν τη δυνατότητα να δουν σε απευθείας μετάδοση όσοι μπορούν να δουν ρωσικά κανάλια από την τηλεόρασή τους, αφού εκτός από τα κεντρικά ρωσικά κανάλια, που έδειχναν σε live streaming την ίδια την Μπερεζνάγια, εικόνα από την εξωτερική πλευρά του διαμερίσματός της έδειχνε και το ουκρανικό κανάλι 112, ίσως το μοναδικό που έχει μείνει και στέκεται «απέναντι» στο καθεστώς των χουνταίων του Κιέβου.
- Στο μεταξύ, στον δρόμο έξω από το σπίτι της έχουν συγκεντρωθεί μερικές δεκάδεες νεοναζί, που δεν της επιτρέπουν να βγει από εκεί.
- Σήμερα, η πόλη του Κιέβου θα έπρεπε κανονικά να γιορτάζει την 75η επέτειο της απελευθέρωσής της από τους Ναζί, χάρη στην ηρωική προσπάθεια του Κόκκινου Στρατού, με επικεφαλής τον στρατηγό Νικολάι Βατούτιν. Το μνημείο του στρατηγού Βατούτιν στο κέντρο του Κιέβου προσπάθησαν πολλές φορές τα νεοναζί δίποδα να το γκρεμίσουν, ωστόσο συνάντησαν τη σθεναρή αντίσταση Ουκρανών πολιτών (ακόμη και βετεράνων του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου!!!), που τους εμπόδισαν.
- Αυτή την ώρα η Μπερεζνάγια επρόκειτο να πάει στο σημείο που βρίσκεται το μνημείο του Νικολάι Βατούτιν και να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης για την απελευθέρωση της πόλης, που οργανώνουν ελεύθερα σκεπτόμενοι Ουκρανοί πολίτες (και ΟΧΙ το ουκρανικό κράτος). Αντ' αυτού, συνέβησαν όλα όσα περιγράφω πιο πάνω...
- Θα επαναλαμβάνω όσο πιο δυνατά γίνεται, ότι στην Ευρώπη υπάρχει, μετά από 75 ολόκληρα χρόνια, ένα ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, μπροστά στο οποίο όλος ο «πολιτισμένος» δυτικός κόσμος, της «δημοκρατίας» στα λόγια και της «ελευθερίας» στη φαντασία μας μόνο, κλείνει επιδεικτικά τα μάτια... Ακριβώς όπως τα έκλεινε και πριν το ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (20/9/1938), όταν οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας και της Γαλλίας συνομολογούσαν με τον Χίτλερ την επαίσχυντη «Συμφωνία του Μονάχου», για την αντιμετώπιση του «κομμουνιστικού κινδύνου» και για την διανομή των σφαιρών επιρροής στον ευρωπαϊκό χώρο μεταξύ τους, αναγνωρίζοντας στη ναζιστική Γερμανία τον περίφημο «ζωτικό χώρο», που θα εξυπηρετούσε τα ιμπεριαλιστικά της συμφέροντα...
- Και θα γράψω για πολλοστή φορά, ότι στην Ουκρανία οι «ευρωπαϊκές αξίες φορούν κουκούλες και κρατούν ρόπαλα»...


Δεν υπάρχουν σχόλια: