Επιλογές και επιλογές


Όλοι στην Αριστερά με το ΕΑΜ ΕΛΑΣ είναι. Υπό τις εξής προϋποθέσεις : 
1.να μην μετείχε στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο 

2.να μην αγωνιζόταν για την αστική πατρίδα 

3.να θεωρούσε τον διεθνισμό απολύτως ασύμβατο με τον πατριωτισμό 

4.να παρενεβαινε για την συμφιλίωση Ελλήνων προλετάριων και στρατιωτών της Βέρμαχτ 

5.να είχε όραμα την Ευρώπη των λαών ( δυστυχώς σε αυτό είχαν προλάβει οι αντίπαλοι του ΕΑΜ).

Τώρα πέρα από πλάκα. Το να συνδέεις τότε τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα με μια άλλη κοινωνική προοπτική ήταν αναπόφευκτο.  Το να δέχεσαι την εθνική ενότητα με την ολιγαρχία και τον ιμπεριαλισμό δεν ήταν αναπόφευκτο αλλά δεξιά στρατηγική επιλογή της ηγεσίας του ΚΚΕ .Μην τα μπερδεύουμε αυτά τα δύο. 
Ο Τίτο έκανε και εθνικό αγώνα και κοινωνική επανάσταση και έγραψε εκεί που έπρεπε....και τους Βρετανούς και τον βασιλιά και την σερβική αστική τάξη. 
Παράδειγμα ότι το αντίθετο μπορούσε να γίνει και ότι οι "αριστεροί σταλινικοί" ( ο Τίτο, ο Μάο, ο Χότζα, ο Κιμ ιλ Σουνγκ, ο Χο Τσι Μινχ) όπου το επέλεξαν πέτυχαν.
 Οι " δεξιοί σταλινικοί", ο Σιάντος, ο Ιωαννίδης, ο Ζεύγος δεν το επέλεξαν και οδήγησαν έναν λαό επαναστατημένο στην ήττα." 
''Η νικηφόρα επανάσταση που χάθηκε", Θανάσης Χατζής, γραμματέας του ΕΑΜ .Ότι καλύτερο έχει γραφτεί για την Κατοχή.

Δήμήτρης Μπελαντής :Επειδή μου έχει ξανασυμβεί με κείμενα μου. Τα σημεία 1ως 5 αποτελούν σαρκασμό η τρολάρισμα εκ μέρους μου του δήθεν σεβασμού εκ μέρους της " αντιεθνικιστικής" αριστεράς προς το ΕΑΜ ΕΛΑΣ .Δεν είναι η άποψη μου. Το διευκρινίζω γιατί είδα ότι κάποιοι μπερδεύτηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: