Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ


Συναυλία των Ελένη Βιτάλη, Δημήτρη Μπάση και της Ορχήστρας Μ. Θεοδωράκη στο Ισραήλ. Αλήθεια, κ. Βιτάλη, πήγατε;

Η Εθνική ομάδα της Αργεντινής δεν πήγε. Ούτε η Shakira. Ούτε η Lorde, ούτε σκηνοθέτες και σκηνοθέτριες που θα συμμετείχαν στο LGBT film festival του Ισραήλ.

Και οι πόλεις στον κόσμο η μία μετά την άλλη καταδικάζουν το στυγερό έγκλημα που διαπράττει με την ανοχή όλων το Ισραήλ εδώ και τόσα χρόνια. Το κίνημα BDS (Boycott, Divestment, Sanctions) αρχίζει να καταγράφει νίκες από όλο τον κόσμο. Οι Έλληνες καλλιτέχνες είναι υπεράνω όμως.

#ToPeriodikoGR θέλει απλά να θυμίσει κάποιους στίχους:

"Είμαι εξάρτημα εγώ της μηχανής σας
κι ο γιος μου τ’ ανταλλακτικό
θα `ναι εντάξει μια ζωή στη δούλεψή σας
είναι από άριστο υλικό"

Στην ιστοσελίδα του ισραηλινού φεστιβάλ έχει σε βίντεο την Ελένη Βιτάλη να τραγουδάει όχι το παραπάνω τραγούδι, αλλά για τις κοπέλες του Άουσβιτς, του Νταχάου κοπέλες... άραγε το φεστιβάλ και οι συμμετέχοντες έχουν σκεφτεί κάποιο νεαρό αγόρι ή κάποια μάνα από την Παλαιστίνη να σπαράζει τραγουδώντας "μην είδατε την αγάπη μου;"

Διαβάζουμε στα Νέα από την Παλαιστίνη:

"Ενώ το κράτος του Ισραήλ συνεχίζει να εκτελεί άοπλους διαδηλωτές στη Λωρίδα της Γάζας, οι Δημήτρης Μπάσης, Ελένη Βιτάλη και η Ορχήστρα Μίκι Θεοδωράκη θα συμμετάσχουν την Κυριακή 10 Ιουνίου στο Φεστιβάλ MÉDITERRANÉE, στο Ασντόντ του Ισραήλ.

Ο πολιτισμός, στο πλαίσιο της κατοχής του Ισραήλ, δεν έχει υπηρετήσει στο να «χτίσει γέφυρες», αλλά ενήργησε ως κάλυψη για τα εγκλήματα του κράτους. Η πολιτιστική εισαγωγή και εξαγωγή είναι ένα κρίσιμο μέρος της στρατηγικής που στοχεύει να καλύψει τη βιαιότητα της εθνοκάθαρσης και της αποικιοκρατίας με τον μανδύα του πολιτισμού.

Μουσικοί και καλλιτέχνες από την Ελλάδα σεβαστείτε το κάλεσμα των Παλαιστινίων για πολιτιστικό και ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ.

Μη γίνεστε συνένοχοι στο ισραηλινό απαρτχάιντ! #BDS"

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: