Συνέλαβαν και τον αδελφό της Ahed


 

Οι Ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν και τον Waed Tamimi, τον αδελφό της φυλακισμένης παλαιστίνιας έφηβης Ahed Tamimi, κατά τη διάρκεια μιας ολονύκτιας επιδρομής στο κατεχόμενο δυτικό τμήμα της πόλης Nabi Saleh, μας είπε η οικογένεια της την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον πατέρα του Waed , δεκάδες στρατιώτες εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειας γύρω στις 5 το πρωί της Πέμπτης, και μετέφεραν τον 21χρονο Waed μακριά με τζιπ του στρατού.

Ο πατέρας του Waed, Bassem Tamimi,  είπε ότι δεν είχε ιδέα για το που μετέφεραν το γιο του ούτε για ποιο λόγο τον είχαν συλλάβει.

«Αυτή είναι η πολιτική των δυνάμεων κατοχής»,είπε, και πρόσθεσε ότι ο γιος του κρατείται για να ασκηθεί περισσότερη πίεση στην οικογένειά του.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε ότι ο Waed Tamimi είχε συλληφθεί, ως «ύποπτος για εμπλοκή του σε λαϊκές τρομοκρατικές πράξεις».


Όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει τι εννοεί ως «λαϊκές τρομοκρατικές πράξεις», ο εκπρόσωπος είπε ότι αυτό περιλαμβάνει «βίαιες ταραχές» - έναν όρο που ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί για τις παλαιστινιακές διαδηλώσεις.

Μετά τη σύλληψη του Waed, η μισή οικογένεια Tamimi βρίσκεται στη φυλακή. Ο Bassem Tamimi  και οι μικρότεροι γιοι του ηλικίας 14 και 12 ετών, μένουν τώρα μόνοι τους στο οικογενειακό τους σπίτι στο μικρό χωριό βόρεια της Ραμάλα, ενώ ο Waed με την αδερφή του Ahed  και τη μητέρα τους Nariman  βρίσκονται έγκλειστοι στις ισραηλινές φυλακές.

Εντωμεταξύ, την κυβέρνηση των ΗΠΑ που αποφάσισε να μεταφέρει την πρεσβεία της χώρας στην Ιερουσαλήμ,αναγνωρίζοντάς την έτσι,ως πρωτεύουσα του Ισραήλ,παρά τις αποφάσεις της Διεθνούς Κοινότητας,ακολούθησαν η Γουατεμάλα, η Ρουμανία και η Παραγουάη


Δεν υπάρχουν σχόλια: