Ευκλείδης… ΚΕΡΑΝΗΣ και ιδιώτες «πίνουν», και μάλιστα από χρυσά ποτήρια



Εφοριακοί Αττικής & Κυκλάδων: Εκτεθειμένος με την υπογραφή του και ο Τσακαλώτος στο «σκάνδαλο Πανγαία – Κεράνης»

 eforiakoi-keranis3
 

Τη στιγμή που -υποτίθεται- στο Δημόσιο γίνεται διαρκές «τσουνάμι» περικοπών σε δαπάνες για ενοίκια, σε μισθούς και συντάξεις, τη στιγμή που η εφορία έχει εξαπολύσει πογκρόμ κατασχέσεων κατά των μικροοφειλετών, φαίνεται πως εκεί στο ΥΠΟΙΚ -και παρά την απομάκρυνση του τέως αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη- το «πάρτι» κατασπατάλισης του δημόσιου χρήματος, που μαζεύεται στα ταμεία με το «αίμα» των συνταξιούχων και των εργαζομένων, καλά κρατεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το «αμαρτωλό» κτήριο ΚΕΡΑΝΗΣ.

Στο συγκεκριμένο κτήριο, παρά το ότι δεν πληροί τις προδιαγραφές για την ασφάλεια των εργαζομένων, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αποφάσισε να μεταφέρρει τη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους. Η απόφαση αυτή, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων, «θα σημάνει την εκταμίευση αρκετών εκατομμυρίων προς την ιδιοκτήτρια εταιρεία», την «Πανγαία».

Η πολιτική ηγεσία επικαλείται τη γνωμοδότηση των αρμόδιων τεχνικών και οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου της. Με τη διαφορά, όμως, όπως επισημαίνει ο Σύλλογος, «ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες εκφράζουν επί της ουσίας την αντίθεσή τους σε αυτή την υπόθεση, θέτοντας πολύ σοβαρά ερωτήματα και προϋποθέσεις για την ασφάλεια του κτηρίου αλλά και για την οικονομική ζημιά που θα υποστεί το Δημόσιο από μια τέτοια μετακίνηση».

Και ποιο είναι το «καπέλο» που θα κληθούν να πληρώσουν οι έλληνες φορολογούμενοι;
·  
  •        Το δημόσιο θα επιβαρύνεται, πέραν του ενοικίου των 221.000 ευρώ μηνιαίως και με έξοδα συντήρησης του κτηρίου τα οποία θα ανέρχονται σε 20.000 ευρώ το μήνα. Έξοδα που σε όλες τις άλλες περιπτώσεις μίσθωσης ακινήτων απ’ το Δημόσιο τα επιβαρύνεται ο ιδιοκτήτης.
  • ·         Για το «Κεράνης» προβλέπεται κάθε χρόνο υποχρεωτική αύξηση του ενοικίου, τη στιγμή που το Δημόσιο βρίσκεται σε διαδικασία μείωσης των ενοικίων που καταβάλλει, σε άλλα κτήρια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: