Ο Ερντογάν έχει εξαπολύσει ένα αιματηρό πραξικόπημα κατά του ίδιου του λαού του



The President of Turkey has launched a bloody coup against his own people, and it’s happening right now

Η κουρδική πόλη Nusaybin μετά την επίθεση του τουρκικού στρατού
 
Μετά το αποτυχημένο βίαιο στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία κατά του  Ερντογάν το Σαββατοκύριακο, ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε με τον ίδιο τρόπο: με το δικό του βίαιο πραξικόπημα εναντίον του τουρκικού λαού.

Στο όνομα της υπεράσπισης της δημοκρατίας από τους αρχικούς πραξικοπηματίες, ο Ερντογάν βάζει στόχο στην κυριολεξία δεκάδες χιλιάδες Τούρκους πολίτες. Και όχι μόνο τους πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά και τη μεγαλύτερη εθνοτική μειονότητα της Τουρκίας, τους Κούρδους.

Τώρα, με τον Πρόεδρο Ερντογάν να εκδικείται όλους τους εχθρούς του - όχι μόνο τους στρατιωτικούς που οργάνωσαν την πρόσφατη απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του- είναι κατανοητοί οι φόβοι ότι ο Οτσαλάν μπορεί να είναι ο επόμενος που θα υποστεί την οργή του «εκλεγμένου» τύραννου.

Συρία και Τουρκία  συνωμοτούν

Η χρήση του όρου «γενοκτονία» δεν είναι απλή ρητορική.

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο, διεξάγονται ανεπίσημες συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και Συρίας για το το πώς, από κοινού, οι δύο κυβερνήσεις θα αποτρέψουν την κουρδική αυτονομία, όπως αυτή που εφαρμόζεται στην Rojava τα τελευταία χρόνια. Ετσι, δύο πρώην υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματικοί του στρατού,ο Dogu Perincek και ο Πτέραρχος Ismail Hakki Pekin, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο Άσαντ στη Δαμασκό το Φεβρουάριο του 2015.

Τον Ιανουάριο, τον Απρίλιο και το Μάιο του τρέχοντος έτους
έγιναν άλλες τρεις  συνομιλίες στη Δαμασκό . Αυτό που συζητήθηκε ήταν η κουρδική αυτονομία και πώς θα τη συντρίψουν τόσο στη Συρία όσο και στην Τουρκία.

Ανεπίσημες συνομιλίες έγιναν και μεταξύ Τουρκίας και Κούρδων εθνικιστών που κυβερνούν στο Ιράκ. Ακολουθεί υποκλαπέν email, ευγενική προσφορά των Wikleaks, από το οποίο μαθαίνουμε ότι διεξήχθησαν συνομιλίες σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι  και του πρόεδρου Μασούντ Bazarni, του επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν (KRG) στο Ιράκ, για το πώς θα μπορούσαν να κινηθούν από κοινού για να καταστρέψουν το PKK.
 CnwnKpfXYAAczuB
Τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας δείχνουν ότι σήμερα είμαστε μάρτυρες ενός πραξικοπήματος μέσα σε ένα άλλο πραξικόπημα - από το οποίο θα βγουν οφελημένες  αυταρχικές δυνάμεις της περιοχής. Τα θεσμικά όργανα της τουρκικής δημοκρατίας, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και η κουρδική μειονότητα κινδυνεύουν όσο ποτέ άλλοτε.
cizre-turkey

Η κατεστραμμένη πόλη Cizre  από τις δυνάμεις του τουρκικού στρατού

Δεν υπάρχουν σχόλια: