ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ OFFSHORE ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ



ΑΣΦΑΙΡΗ ΚΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ  

Η κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση της σκανδαλώδους offshore ρύθμισης, προέβη σε τροποποίηση της μόνο για τα πολιτικά πρόσωπα, μετά τη δημοσίευση του σχετικού άρθρου με την παλιά εκδοχή του στην εφημερίδα της κυβέρνησης. 

Στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν στην Iskra ότι αυτή η μεθόδευση συνιστά μέγα σκάνδαλο, αφού η δημοσίευση έστω και για λίγες ώρες έρχεται να νομιμοποιήσει αναδρομικά την μέχρι τώρα συμμετοχή πολιτικών προσώπων ή παρένθετων σε offshore εταιρείες σε όλα σχεδόν τα εξωτικά μέρη.

Είναι προφανές ότι η επιμονή της κυβέρνησης σε μια τέτοια μεθόδευση επιχειρεί να καλύψει φωτογραφικά ορισμένα πολιτικά πρόσωπα με βαρύγδουπο όνομα. Ποια

Κατά τ' άλλα η τροποποιημένη ρύθμιση έρχεται να απαγορεύσει τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων στο κεφάλαιο και στη διοίκηση εταιρειών με έδρα το εξωτερικό, ενώ θα έπρεπε να απαγορευθεί γενικώς κάθε κερδοσκοπική δραστηριότητα πολιτικού προσώπου στο εξωτερικό και το εσωτερικό.

Πέραν αυτού, τα ίδια στελέχη τόνιζαν, ότι αποτελεί σκάνδαλο και πρόκληση το γεγονός ότι η διάταξη μένει ως έχει για δικαστικούς, τραπεζίτες και σειρά δημόσιων λειτουργών, επιτρέποντας την πλήρη συμμετοχή τους ακόμα και στη διοίκηση offshore εταιρειών ακόμα και εξωτικών fund.

Φανταστείτε ένα τέτοιο ρόλο να τον παίζουν νόμιμα ακόμα και οι εισαγγελείς της χώρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: