Η Συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας εφαρμόζεται κατά γράμμα :Ο τουρκικός στρατός σκοτώνει τους Σύρους πρόσφυγες στα σύνορα της Τουρκίας



Η Human Rights Watch δημοσιεύει βίντεο με τις τουρκικές βιαιότητες κατά των Σύρων προσφύγων.Μόνο τον Απρίλιο είχαμε τουλάχιστον πέντε θανάτους. 



Από την ιταλική εφημερίδα il manifesto :
 

[…] Και αν οι Βρυξέλλες από τη μια καλύπτουν τα εγκλήματα του Τούρκου σύμμαχου τους, από την άλλη οι άλλες δυτικές δυνάμεις της συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους, υλοποιούν το όνειρο του Τούρκου Πρόεδρου Ερντογάν για μια ουδέτερη ζώνη στα σύνορα με τη Συρία, προφανώς εντός της Συρίας, η οποία να κρατάει μακριά από τα σύνορα με την Τουρκία τους πρόσφυγες και ταυτόχρονα να απομονώνει  τους Κούρδους της Rojava από το Τουρκικό Κουρδιστάν.

 Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, η στρατιωτική επιχείρηση έχει ήδη αρχίσει με στόχο, μέχρι αυτή τη στιγμή, να αδειάσει μια περιοχή 18 χιλιομέτρων και 8 πλάτος στην περιοχή Jarablus της Συρίας,στα βορειοδυτικά, περιοχή σφοδρών συγκρούσεων τους τελευταίους μήνες που διεκδικείται τόσο από τους Κούρδους μαχητές των Μονάδων Λαϊκής Άμυνας (YPG ) της Συρίας, όσο και από το Ισλαμικό Κράτος. Την οποία περιοχή η Τουρκία  την θεωρεί ως κόκκινη γραμμή, για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των Κούρδων και τις πολιτικές φιλοδοξίες τους για αυτονομία. Την επιχείρηση υποστηρίζουν, προσθέτει η εφημερίδα,οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: