Κάθε μέρα πρωταπριλιά (ψάχνει πάλι για κορόιδα)



                                                
Γαβριήλ Σακελλαρίδης: «Αυτό που έκανα ήταν προπαγάνδα. Αυτή ήταν η δουλειά  μου»


Απαιτήσεις όπως αυτές για περικοπές των κύριων συντάξεων δεν απορρέουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η ελληνική πλευρά θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, ούτε λιγότερα, αλλά και τίποτα περισσότερο.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για προστασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.

Μπορεί στα συμφωνηθέντα του τρίτου Μνημονίου που ψήφισε το Σεπτέμβρη, να μην περιλαμβάνεται η περικοπή των κύριων συντάξεων, περιλαμβάνεται, όμως, και αυτή είναι η ουσία, η μείωση της δαπάνης του δημοσίου για συντάξεις κατά 3,5 δις ευρώ, μέχρι το 2018.

Η μεγαλύτερη μείωση μάλιστα, θα γίνει εντός του 2016 και θα ανέρχεται στα 1,8 δις ευρώ (ίση με το 1,3 του ΑΕΠ),αλλά και το 2017 θα υπάρξει μείωση και θα ανέρχεται στα 1,7 δις ευρώ. Από πού λοιπόν θα βγουν αυτά τα 3,5 δις αν δεν κόψεις και τις κύριες των νέων και των νυν συνταξιούχων, χαμηλών και μεσαίων;

Θα πρέπει να έχεις ξεπεράσει τον γνωστό Μινχάουζεν για να ξεστομίζεις ότι μέλημα δήθεν της κυβέρνησης είναι η προστασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, από τη στιγμή που με τη μείωση της συμμετοχής του δημοσίου κατά 3,5 δις ευρώ σε δύο χρόνια, αυτοί που πλήττονται  κυρίως είναι ακριβώς αυτοί.
Και την ίδια στιγμή το φορολογικό που θα ολοκληρώσει τη δουλειά του «ασφαλιστικού»

Δεν υπάρχουν σχόλια: