Τους ζυγούς λύσατε και… το όπλο παρά πόδα


 Ο Β.Μπούτας ,το τσίπουρο και η άτακτη υποχώρηση 

---000_ampout























 Εξαιρετικά “τρυφερός” ο Β. Μπούτας και συνεπακόλουθα το Κ.Κ.Ε., προσέφερε το “τελευταίο” τσίπουρο στον Αλ. Τσίπρα.
Θα ανέμενε κανένας πως αφού το παραδοσιακό ελληνικό “τσίπουρο” πάει προς εξαφάνιση, ο Β. Μπούτας θα ήταν και ιδιαίτερα σκληρός προς τον νεομνημονιακό Τσίπρα και αφού έφυγε άπρακτος από το Μαξίμου θα έδινε σαφές μήνυμα για ενωτική συνέχιση και κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων μέχρι το τέλος και μέχρι τη νίκη. Για να περισωθεί, άλλωστε, το ελληνικό τσίπουρο! 

Κι όμως ο Β. Μπούτας, μετά το τέλος της πολύωρης (2,5 ώρες) συνάντησης στο Μαξίμου και προφανώς με γραμμή του Κ.Κ.Ε., περίπου έδωσε το σήμα: ζυγούς λύσατε για τα μπλόκα, το οποίο συνόδευε με αόριστες εκκλήσεις για συνέχιση των αγώνων με τα άλλα λαϊκά στρώματα.


Δεν θέλουμε να προτρέξουμε όταν μιλάει ο Β. Μπούτας για την “παρακαταθήκη” που αφήνουν οι αγροτικοί αγώνες εδώ και 40 μέρες. 'Οταν προσθέτει, επίσης, ότι οι αγώνες δεν είναι μια και έξω”, ενώ δεν αναφέρεται καθαρά και τι προσωπικά εισηγείται όσον αφορά τα μπλόκα και το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων, τότε γεννιούνται βάσιμες υπόνοιες ότι θεωρεί πως οι αγροτικοί αγώνες των 40 μερών, περίπου, πέρασαν στην ιστορία και ότι όπως είπε άλλος αγροτοσυνδικαλιστής από τον Προμαχώνα, που μετείχε μαζί με τον Μπούτα στη σύσκεψη Μαξίμου, για πρώτη φορά ακούσαμε από την κυβέρνηση ότι προτίθεται να θεσπίσει κάποιο αφορολόγητο. Μπράβο του!

Και άλλες φορές το Κ.Κ.Ε. και οι συνδικαλιστές του ξεκίναγαν αγροτικούς αγώνες με “μεγάλα” και “επαναστατικά” λόγια, τα οποία είναι πολύ χαρακτηριστικά για το χώρο του, για να καταλήξουν σε άτακτες οπισθοχωρήσεις στις κρίσιμες στιγμές!

Λέτε να είμαστε στο ίδιο έργο θεατές; Είδωμεν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: