ΑΡΙΣΤΕΡΗ ανθρωπολογία



Μη χάσετε με τίποτα το άρθρο του Χριστόφορου Παπαδόπουλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στην ιταλική Republica.Ακόμα και η αναζήτηση του Google,θα χαμογελάσει μόλις βάλετε τον τίτλο του: Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του δεν πρέπει-και δεν θα το κάνει-να υπερβεί το όριο της ταξικής μεροληψίας !
Ακολουθούν ορισμένα highlights άρθρου : Για το ασφαλιστικό: Αντιστεκόμαστε «στη συνταγή του ΔΝΤ και της τρόικας» και έχουμε ένα διαφορετικό σχέδιο», «είναι σχεδόν βέβαιο πως το σχέδιό μας δεν θα ενθουσιάσει τους δανειστές. Ούτε και τους εργοδότες και τις ασφαλιστικές εταιρείες». Παρακάτω: «Ο ΣΥΡΙΖΑ (…) καλείται-σε αντίξοες  συνθήκες –να κάνει πολιτική υπέρ της μισθωτής εργασίας και των λαϊκών στρωμάτων, με άλλα λόγια πολιτικές αναδιανομής εισοδημάτων και δικαιωμάτων υπέρ των ‘’από κάτω” της κοινωνικής πυραμίδας». Για τους δανειστές : «Γιαυτό θα τους βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας σε κάθε νόμο, σε κάθε μέτρο που θα έχει θετικό ταξικό πρόσημο, το γνωρίζουμε, είμαστε, προετοιμασμένοι». 

Το δικό μου ερώτημα είναι το εξής : Εντάξει, τα γράφεις αυτά σε μια ιταλική εφημερίδα, κάποιος θα τσιμπήσει, σιγά μην κάτσουν οι Ιταλοί να διαβάσουν τα προαπαιτούμενα. Πρέπει να το στείλεις να δημοσιευθεί και στο left.gr ; Δεν λυπάσαι τους Έλληνες αναγνώστες ;