Γιάννη Μουζάλα, πόσα παιδιά πνίξατε σήμερα; Πόσους μετανάστες φυλακίσατε με φράχτες και ΜΑΤ;



ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Γιάννη Μουζάλα, πόσα παιδιά πνίξατε σήμερα;  Πόσους μετανάστες φυλακίσατε  με φράχτες και ΜΑΤ;

Την  ίδια μέρα ενός νέου ναυαγίου στο Φαρμακονήσι που κόστισε ένδεκα ζωές,  η κυβέρνηση προχώρησε στην υλοποίηση των απειλών της  να χρησιμοποιήσει την ΕΛΑΣ για «να καθαρίσει την Ειδομένη» . Και μόνο οι χυδαίες εκφράσεις του υπουργού μετανάστευσης για «καθαρισμό της Ειδομένης» προκαλούν ανατριχίλα.

Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ  έγινε με την επίβλεψη της FRONTEX που καταφθάνει στα σύνορα για να επιβάλει το ερμητικό κλείσιμο με φράχτες και περιπολίες θανάτου.

Η ρατσιστική διαλογή ξεκίνησε πριν καν φτιαχτούν τα hotspot με «αναγνώριση- καταγραφή» … του χρώματος του δέρματος  των μεταναστών στην Ειδομένη και στα λεωφορεία που τους μεταφέρουν στα βόρεια σύνορα.

Η πολιτική της κυβέρνησης δεν ντύνεται με ανθρωπιστικό μανδύα, είναι η παλιά γνωστή συνταγή των απελάσεων και των διώξεων.

Πρόκειται για τις πολιτικές που έστρωσαν το δρόμο στην επέλαση της Λεπέν στη Γαλλία.

Καλούμε τα συνδικάτα , τα κόμματα της αριστεράς , τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις αλληλεγγύης να καταδικάσουν τον διωγμό των μεταναστών από την Ειδομένη και να απαιτήσουν άμεση νομιμοποίηση όλων χωρίς διακρίσεις.

Να εξασφαλίσουμε στέγη, σίτιση, δουλειά, πρόσβαση σε σχολεία και νοσοκομεία για όλους. Να κλείσουμε το δρόμο στη δημιουργία νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης, να κλείσουμε την Αμυγδαλέζα.

Πάνω από όλα δηλώνουμε ότι δεν θα συνηθίσουμε το πνιγμό των μικρών Αϋλάν στα Φαρμακονήσια διότι κρατάτε όρθιο τον δολοφονικό φράχτη στον Έβρο και τα σύνορα κλειστά. Ετοιμαζόμαστε παντού για την μεγάλη κινητοποίηση στις 23 και 24 Γενάρη στην Αλεξανδρούπολη, για να βάλουμε τέλος στους πνιγμούς  στο Αιγαίο.