Κύριοι της Ε.Ε., δεν απευθύνεστε σε ιθαγενείς!

 Europe-migrant-Greece-media-015_m
 (Κύριοι της Ε.Ε., ευχόμαστε αυτή η φωτογραφία να σας συντροφεύει τα φετινά Χριστούγεννα, και να σας θυμίζει κάτι… πηγή AFP)


Μόνο αποτροπιασμό μπορεί να νιώσει ο οποιοσδήποτε πολίτης αυτής της χώρας – Έλληνας ή ξένος – διαβάζοντας τις δηλώσεις που κάνουν τις τελευταίες μέρες διάφορα πολιτικά πρόσωπα από χώρες της Ε.Ε. καταδικάζοντας τη χώρα μας γιατί δεν κάνουμε αρκετά να διαφυλάξουμε τα σύνορα της Ε.Ε. (!) και παράλληλα δεν προσφέρουμε τις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας προς τους πρόσφυγες που θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο.  Ενδεικτικά ανφέρουμε δύο χαρακτηριστικές :
«Δεν μπορούμε να ανεχτούμε (!) μια χώρα μέλος (της Ε.Ε.) που έχει ανοιχτά σταματήσει να προστατεύει τα σύνορα της Σένγκεν.  Τότε η Σένγκεν δεν έχει καμία ισχύ.» – Robert Fico,  Σλοβάκος Πρωθυπουργός

«Δεν υπήρχε κανείς να τους εξετάσει ή να τους περιθάλψει, κανένας εξοπλισμός ή ιατρικό προσωπικό, εκτός από έναν απελπισμένο εθελοντή γιατρό από μια ΜΚΟ σε ένα υπόστεγο…. Αυτό είναι απαράδεκτο, δεν υπήρχε πουθενά η Ε.Ε. και ο κόσμος ρωτούσε πότε θα έρθει η Ε.Ε. για να τους βοηθήσει.» – Vytenis Andriukaitis  Ευρωπαίος Επίτροπος για την Υγεία, απόσπασμα από επιστολή του διέρρευσε στον Βελγικό τύπο, και στην οποία αναφέρει μετά από επίσκεψη του στη Λέσβο στις 19/11, όπου είδε μια μικρή βάρκα γεμάτη με μωρά, γυναίκες και μικρά παιδιά να φτάνει στο νησί, πολλά από τα οποία ήταν άρρωστα και τραυματισμένα, κάποια από τα οποία (παιδιά) πέθαναν από υποθερμία λίγες μέρες μετά.

Εμείς θα σταθούμε σε αυτές τις δύο δηλώσεις μόνο :
– Ο κος. Robert Fico – και αρκετοί άλλοι πολιτικοί χωρών της Ε.Ε. – ας πουν ανοιχτά πως θέλουν να προστατευτούν τα σύνορα της Ε.Ε.
Θέλουν νάρκες στα χερσαία σύνορα μας;  Yπάρχουν.
Θέλουν φράχτες με συρματοπλέγματα και ένοπλους φρουρούς;  Yπάρχουν.
Θέλουν ποτάμια και φουρτουνιασμένες θάλασσες;  Υπάρχουν.
Θέλουν αεροπλάνα, ελικόπτερα και πλοία να περιπολούν τα θαλάσσια σύνορα μας; Υπάρχουν!

Και υπάρχουν όχι μόνο στη δική μας χώρα αλλά και απ’άκρη σε άκρη σ’όλη τη διαδρομή από το μακρινό Πακιστάν και την Αφρική, μέχρι τα νερά του Αιγαίου και τα βουνά των Βαλκανικών χωρών μέχρι και την κεντρική Ευρώπη.  Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες όμως περνάνε και ρισκάρουν τις ζωές τους για να φτάσουν μέχρι εδώ.  Το ίδιο θα κάνατε και εσείς κ. Fico εάν δεν είχατε στο ήλιο μοίρα.
Αντί λοιπόν να ξοδεύετε χρήματα για να σηκώνετε φράχτες και να οπλίζετε χέρια, ας δώσετε αυτά τα χρήματα για να ζήσουν αυτοί οι ΣΥΝανθρωποι μας με αξιοπρέπεια.

Παράλληλα κύριοι της Ε.Ε. σταματήστε να επεμβαίνετε αλλά και να πουλάτε όπλα και πυρομαχικά στα αντίπαλα στρατόπεδα, γιατί τα όπλα που χρησιμοποιούν είναι ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ, ΡΩΣΙΚΑ, ΚΙΝΕΖΙΚΑ, ΙΡΑΝΙΚΑ αλλά και ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ … οπότε αφήστε την υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρια.  Σταματήστε τους πολέμους και τις καταστροφές και οι πρόσφυγες θα γυρίσουν στα σπίτια τους.  

Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν έχετε καμία πρόθεση να βοηθήσετε κανέναν, το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι το απάνθρωπο συμφέρον σας αλλά και η μισαλοδοξία και ο λαϊκισμός.  Οι παρακάτω φωτογραφίες από το νησί της Λέσβου δείχνουν το πόσο «ευαίσθητοι» είσαστε όλοι εσείς οι γραφειοκράτες των Βρυξελών αλλά και των Ευρωπαϊκών κρατών.

 Europe-migrant-Greece-media-006_m
      Πηγή AFP/Aris Messinis – http://blogs.afp.com/correspondent/?post%2Fwar-in-peace




Europe-migrant-Greece-media-009_m
         Πηγή AFP/Aris Messinis – http://blogs.afp.com/correspondent/?post%2Fwar-in-peace


Europe-migrant-Greece-media-010_m
         Πηγή AFP/Aris Messinis – http://blogs.afp.com/correspondent/?post%2Fwar-in-peace


Europe-migrant-Greece-media-012_m
       Πηγή AFP/Aris Messinis – http://blogs.afp.com/correspondent/?post%2Fwar-in-peace


Europe-migrant-Greece-media-033_m
             Πηγή AFP/Aris Messinis – http://blogs.afp.com/correspondent/?post%2Fwar-in-peace


Europe-migrant-Greece-media-052_m
              Πηγή AFP/Aris Messinis – http://blogs.afp.com/correspondent/?post%2Fwar-in-peace


Europe-migrant-Greece-media-339_m
                  Πηγή AFP/Aris Messinis – http://blogs.afp.com/correspondent/?post%2Fwar-in-peace


Europe-migrant-Greece-media-344_m
                 Πηγή AFP/Aris Messinis – http://blogs.afp.com/correspondent/?post%2Fwar-in-peace

Μέχρι πριν από ένα χρόνο δεν μιλούσατε ούτε μία λέξη για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που υπήρχαν στη χώρα μας και στην οποία ήταν  (και ακόμα είναι) κλεισμένοι  πολλοί μετανάστες χωρίς να έχουν κάνει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ, εκτός φυσικά του να εισέλθουν «παράνομα» στη χώρα μας … αυτά όμως δεν σας ενοχλούσαν γιατί βόλευαν την ΕΙΚΟΝΙΚΗ ασφάλεια που πουλάτε στη μεγάλη μάζα των πολιτών της Ε.Ε.

 Είχατε, και έχετε, κάνει την Ελλάδα ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης αθώων ψυχών μόνο και μόνο γιατί δεν θέλετε το πρόβλημα να φτάσει στη πόρτα σας.  Το πρόβλημα όμως θα φτάσει, όσα εμπόδια και να ορθώσετε και όσες απειλές και να εκτοξεύσετε.  Το πρόβλημα δεν θα εξαφανιστεί απλά και μόνο γιατί είσαστε μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα βορειότερα.  Γιατί μόνο τώρα ξυπνήσατε που κάποιες χιλιάδες προσφύγων σας ενόχλησαν και έφτασαν στην πόρτα σας.

Στη χώρα μας όμως έχουν περάσει πάνω από 720,000 προσφύγων από τις αρχές του 2015.  Πόσα εκατομμύρια ζουν σε άθλιες συνθήκες στην Τουρκία, τον Λίβανο και την Ιορδανία;  Το γνωρίζετε ή δεν σας ενδιαφέρει και αυτό;

Γνωρίζετε πόσα χρήματα διαθέτουν τα Ηνωμένα Έθνη για να τραφεί ένας πρόσφυγας στην Ιορδανία?  Μόλις τον Σεπτέμβριο το BBC σε άρθρο του με τίτλο «Aid cuts driving Jordan’s Syrian refugees to risk all»  αναφέρει «Η οικογένεια του ζούσε με περίπου 1 δολάριο ΗΠΑ το κάθε άτομο την ημέρα.  
Τώρα ακόμα και αυτό σταμάτησε. 
Λέει ότι τα Ηνωμένα Έθνη και η διεθνής κοινότητα τον αναγκάζουν να ρισκάρει τα πάντα στη θάλασσα.  Έχουν το 75% της ευθύνης.  Έχουν ανοίξει την πύλη του θανάτου και μας αναγκάζουν να περάσουμε μέσα από αυτή.  Είναι καλύτερο να πεθάνουμε γρήγορα στο ταξίδι, από το να πεθάνουμε αργά, βλέποντας τα παιδιά να λιμοκτονούν«.

Αυτός είναι ο λόγος που οι Σύριοι πρόσφυγες έρχονται στην Ευρώπη, γιατί τους έχετε παρατήσει στο έλεος του Θεού και του πολέμου.  Εσείς τρέφετε το μίσος και τα ψάρια του Αιγαίου με ανθρώπινες σάρκες.  Μπείτε στο άρθρο που σας στέλνουμε να δείτε τα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων.

– Τι να πρωτοπούμε για τα όσα έγραψε στην αναφορά του ο κ. Vytenis Andriukaitis .  Ο συγκεκριμένος κύριος είναι επίτροπος Υγείας της Ε.Ε. και ξαφνικά βρέθηκε για μια μέρα στην Λέσβο και αντίκρισε τον θάνατο μπροστά του.  Αναρωτιόμαστε αυτός ο κύριος δεν γνωρίζει ότι 5 χρόνια τώρα η Ε.Ε., την οποία υπηρετεί, πιέζει αφόρητα τη χώρα μας και έχει μειώσει τον προϋπολογισμό του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας πάνω από 50% σε σχέση με το 2009;

Τι περιμένει μετά από τόσα χρόνια περικοπών και 7 χρόνια οικονομικής κρίσης;  Περιμένει να υπάρχουν πολλοί Έλληνες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό για να τρέξουν στις παραλίες της Λέσβου να βοηθήσουν (όταν πάρα πολλοί γιατροί και νοσηλευτές έχουν μεταναστεύσει) ή μήπως τα πολλά ανύπαρκτα ασθενοφόρα θα περιμένουν να παραλάβουν τους δύστυχους και κατεστραμμένους πρόσφυγες που ξεβράζονται στην κυριολεξία κατά εκατοντάδες κάθε μέρα στις παραλίες του νησιού (και όχι μόνο του συγκεκριμένου) ή μήπως ότι ο εξοπλισμός και τα φάρμακα επαρκούν έστω και για το 1/100 των αναγκών;

Πληροφορούμε τον Κο Επίτροπο Υγείας ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας δεν μπορεί να βοηθήσει τα 3 εκατομμύρια πολιτών που είναι ανασφάλιστοι, αρκετοί από τους οποίους πεθαίνουν αβοήθητοι ή απλά σβήνουν σιγά σιγά γιατί δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος των φαρμάκων τους.  

Αυτά δεν τα ξέρει ο κύριος επίτροπος;  Δεν γνωρίζει ότι δεκάδες εθελοντικές δομές υγείας παλεύουν με νύχια και με δόντια κάθε μέρα για να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους;

Το μόνο που γνωρίζει ο συγκεκριμένος κύριος είναι να σχολιάζει αρνητικά μια χώρα όπου οι κάτοικοι της, με το ΥΣΤΕΡΗΜΑ τους, όχι μόνο βοηθάνε τον συνάνθρωπο τους που μένει δίπλα, βοηθάνε και αυτόν που έρχεται στην πατρίδα τους γιατί τον ΣΥΜΠΟΝΑΝΕ και τον νιώθουν … νιώθουν τον πόνο του και κόβουν από την δική τους οικογένεια για να δώσουν σε έναν άλλο άνθρωπο που έχει μεγαλύτερη ανάγκη.

Την δική σας ανεπάρκεια ως θεσμό (Ε.Ε.) προσπαθούν να την «μπαλώσουν» οι εθελοντές αυτών των δομών αλληλεγγύης που πασχίζουν να προσφέρουν στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας αλλά και τροφή, χωρίς καμία απολύτως βοήθεια από εσάς!  Και είναι οι δικές σας πολιτικές επιλογές που έχουν κλιμακώσει αυτή την ανθρωπιστική κρίση, στην Ελλάδα, αλλά και σε σχέση με τους πρόσφυγες.  Αυτή η εξαθλίωση είναι που έχει οδηγήσει το 50% του Ελληνικού λαού κάτω από το όριο της φτώχειας ή πολύ κοντά σε αυτό.  Και με ακόμα χειρότερο τρόπο συμπεριφέρεστε στους πρόσφυγες, τους οποίους και αφήνετε να πεθαίνουν αβοήθητοι.

Που είναι λοιπόν η Ε.Ε. – όπως πολύ σωστά αναρωτιέστε κ. Vytenis Andriukaitis;  Που είναι;  Περιμένετε από την γονατισμένη Ελλάδα να σώσει τα προσχήματα;

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους γραφειοκράτες των Βρυξελών και των Ευρωπαϊκών χωρών που βλέπουν μόνο αριθμούς και όχι ΨΥΧΕΣ και ΚΟΡΜΙΑ που υποφέρουν και στοιβάζονται μπροστά από συρματοπλέγματα σε θερμοκρασία ψύχους και κρατάνε τα παιδιά τους αγκαλιά με την ΕΛΠΙΔΑ – μόνο την ΕΛΠΙΔΑ – ότι ΙΣΩΣ αύριο τα πράγματα να είναι καλύτερα.

Ντροπή λοιπόν κύριοι της Ε.Ε.  Τα βάζετε με τους πιο αδύναμους.  Τα βάζετε και με μια χώρα που έχει ΜΑΤΩΣΕΙ με την απεχθή και ειδεχθή οικονομική δικτατορία που της έχετε επιβάλει και η οποία πασχίζει να βοηθήσει – όσο μπορεί – εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων και μεταναστών που απλά ζητάνε ένα καλύτερο αύριο.  Δεν είμαστε όμως ιθαγενείς για να ανεχθούμε αυτές σας τις δηλώσεις … σταματήστε λοιπόν – τουλάχιστον – να μας εμπαίζετε.  

Δεν υπάρχει δυστυχώς Ελληνική κυβέρνηση που να έχει ορθώσει το ανάστημα της, υπάρχουμε όμως εμείς, οι απλοί πολίτες που δεν ανεχόμαστε τέτοιου είδους σχόλια αλλά και τα απάνθρωπα σχέδια σας! 


12309990_10207902433901025_4054459504331890715_o
              (Το βουνό με τα σωσίβια στο νησί της Λέσβου. Φωτογραφία του Αχιλλέα Πεκλάρη.)


idomenh
                      (Ειδομένη – σύνορα Ελλάδας με ΠΓΔΜ. Φωτογραφία του Αχιλλέα Πεκλάρη.)


* Αφορμή αλλά και πηγή των δηλώσεων αυτού του δελτίου τύπου είναι το άρθρο του BBC http://www.bbc.com/news/world-europe-34983426 αλλά και πλήθος άλλων παρόμοιων δημοσιευμάτων από τον διεθνή – και όχι μόνο – τύπο. 


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email mkiellinikou@gmail.com


--------------
Με το ίδιο θέμα,εξαιρετικό άρθρο στο NAKED CAPITALISM :

Greece is a Nation Under Occupation 

Η Ελλάδα είναι μια χώρα υπό κατοχή

 http://www.nakedcapitalism.com/2015/12/ilargi-greece-is-a-nation-under-occupation.html