Με απόφαση του Ν.Βούτση, καταργήθηκε(!) η επιτροπή Αλήθειας του Δημόσιου Χρέους



 Με υπογραφή του προέδρου της βουλής Ν.Βούτση και ημερομηνία 12.11.2015, 
η κυβέρνηση κατάργησε την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.
Άμεση ήταν η απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην απόφαση του Νίκου Βούτση για «λουκέτο» στην Επιτροπή Αλήθειας για το δημόσιο χρέος.


Η πρώην πρόεδρος της Βουλής επιτέθηκε μέσω twitter στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να αντέξει άλλες αποκαλύψεις περί αντισυνταγματικότητας και παρανομίας του Μνημονίου και του χρέους. Επιπλέον,

επεσήμανε πως η μάχη για το χρέος δεν άρχισε και δε θα τελειώσει με την απόφαση του προέδρου της Βουλής. Όπως αναφέρει στις αναρτήσεις της, η απάντηση της Επιτροπής θα δοθεί τις επόμενες μέρες, ενώ η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε, πως μέχρι τότε ελπίζει να μην εισβάλλουν τα ΜΑΤ στα γραφεία της Επιτροπής.

Πιο αναλυτικά, η πρώην πρόεδρος έγραψε τα εξής:

«Μόλις έμαθα από τα ΜΜΕ ότι ο κ. Βούτσης τίμησε την σημερινή απεργία κατά των Μνημονίων καταργώντας την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Προφανώς δεν αντέχει ο Τσίπρας στην ιδέα ότι θα συνεχιστούν οι αποκαλύψεις για την αντισυνταγματικότητα κ εγκληματικότητα των μέτρων. Η επίσημη απάντηση της Επιτροπής θα έρθει όταν ενημερωθούν επισήμως κ νομίμως τα μέλη της. Και δεν θα αρέσει στους νεομνημονιακούς. Μέχρι τότε ελπίζω να μην απεργάζονται και εισβολή των ΜΑΤ στα γραφεία της Επιτροπής. Κύριοι νεοΜνημονιακοί, ο αγώνας για το λογιστικό έλεγχο κ διαγραφή του χρέους ούτε ξεκίνησε ούτε θα λήξει με απόφαση Προέδρου Βουλής. Ξεκίνησε απ'την κοινωνία, που σας έχει απέναντι, την κοινωνία, την οποία στήσατε στο απόσπασμα. Η κοινωνία δεν καταργείται με απόφασή σας».