Τουρκία : ÊdÎ Base,Ως εδώ!

Turchia: ÊdÎ Base, Ora Basta!


Για να πάρουμε  μια ιδέα για το διάχυτο τρόμο που επικρατεί στις  γραμμές των συντηρητικών  δυνάμεων  της Δύσης σχετικά με το πολιτικό πεπρωμένο της Τουρκίας, φτάνει να δούμε  το ελάχιστο ενδιαφέρον που δείχνει καθημερινά ο  διεθνής  καθεστωτικός  τύπος σχετικά με τις  βίαιες επιθέσεις που δέχεται ένα κόμμα το οποίο στις  τελευταίες  εκλογές είχε συγκεντρώσει  το 13% των ψήφων.

 Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση οι κραυγές των υπερασπιστών  της δημοκρατίας θα ξεσήκωναν  τον κόσμο και αντί γιαυτό, για άλλη μια φορά, ακόμα και μετά τη σφαγή της Άγκυρας, ούτε  λέξη που να έχει κάποια ελάχιστη  έστω σχέση με τα πραγματικά γεγονότα. 


 Αυτό προφανώς οφείλεται στο ότι η δημοκρατία και η δικαιοσύνη για τα οποία αγωνίζεται το  Hdp  στην Τουρκία, δεν είναι διόλου  συμβατά με το κυνικό  πάθος για σταθερότητα που προασπίζονται  οι μεγάλες οικονομικές και στρατιωτικές δυνάμεις της Δύσης οι οποίες κάνουν  μπίζνες και κλείνουν συμφωνίες εδώ και είκοσι χρόνια  με το τούρκικο καθεστώς. Και σίγουρα δεν είναι συμβατά με την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στη Συρία όπου  το σημερινό καθεστώς παίζει βασικά ρόλο.

Η  1η Νοεμβρίου, η ημερομηνία κατά την οποία οι Τούρκοι καλούνται και πάλι στις κάλπες, επομένως, παίζει  ένα απόλυτα κεντρικό ρόλο στις  παγκόσμιες  γεωπολιτικές  εξελίξεις. Δυστυχώς, τα πρόσφατα γεγονότα κάνουν όλους να ανησυχούν  βάσιμα ότι στις προεκλογικές συγκεντρώσεις  των τελευταίων ημερών θα υπάρξουν και  νέες  σφαγές- όπως συνέβη στο Ντιγιαρμπακίρ μια ημέρα πριν την ψηφοφορία του Ιουνίου, και ότι ο τουρκικός  στρατός, απαλλαγμένος  από οποιεσδήποτε  διεθνείς κυρώσεις , θα συνεχίσει  να δρα ανενόχλητος και ακόμη πιο αδίστακτα.  
Ωστόσο, γνωρίζουμε και τη γενναιότητα  του κουρδικού λαού. Το θάρρος με το οποίο απαντούσε  κάθε φορά  στον τρόμο με ακόμα πιο μαζικές κινητοποιήσεις  και αποφασιστικότητα.  
A Bombing in Ankara and Erdogan’s Political War for Total Power

Είμαστε σίγουροι ότι και αυτή τη φορά ο κουρδικός λαός θα κάνει έφοδο στον  ουρανό ,και ίσως  ξεπεράσει το εξαιρετικό εκλογικό αποτέλεσμα, δείχνοντας στον δικτάτορα-δολοφόνο ότι η στρατηγική του το μόνο που κατάφερε ήταν να κάνει ακόμα πιο δυνατούς  τους αγωνιστές για  δικαιοσύνη,  ειρήνη και  δημοκρατία.  
Οι Κούρδοι είναι πεισμένοι ότι οι  δολοφονίες αυτές είναι ο  τελευταίος  βρυχηθμός του τέρατος πριν τη συνθηκολόγηση. Και όπως πολύ σωστά είπε ο πρόεδρος του Hdp ,Demiraş λίγες ώρες μετά τη σφαγή, την Κυριακή, υπάρχουν πράγματα που μετράνε  πολύ περισσότερο ​​από το εκλογικό αποτέλεσμα, τις  βουλευτικές καρέκλες και τις νίκες στα χαρτιά.

Το αίμα στην Άγκυρα, στο Σουρούκ, στην Τσίζρε, στη Σίλβαν, στην Αμέντ δεν θα ξεχαστεί και οι ένοχοι δεν θα συγχωρεθούν. Αυτοί οι μήνες θα περάσουν στην ιστορία της αντίστασης των  Κούρδων, όπως στη Rojava, πολεμώντας για όλη την ανθρωπότητα.